Karácsony Gergely: Ordítoztam a belügyminiszterrel

Karácsony Gergely: Ordítoztam a belügyminiszterrel

Karácsony Gergely főpolgármester (Képernyőfelvétel: Partizán / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem ordítozós típus, most telefonon mégis kiabált Pintér Sándor belügyminiszterrel – ezt mondta Karácsony Gergely főpolgármester a Városháza-üggyel kapcsolatban Gulyás Mártonnak a Partizán Spartacus című műsorában vasárnap.

A kormánypártok ugyanis kiszivárgott hangfelvételekre hivatkozva hónapok óta azt állítják, korrupciógyanús módon történik némely fővárosi ingatlan értékesítése, ráadásul ily módon kívánt Budapest vezetése a Városháza épületén is túladni. Ezeket a vádakat a főváros mindig is cáfolta, ám ettől függetlenül az ügyben hétfőn házkutatást tartottak Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes lakásánál is, akit szintén emlegetnek a felvételeken, mint aki Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz köthető ember és ráadásul egyfajta jutalékos rendszer haszonélvezője (Kiss korábban minden korrupcióval kapcsolatos vádat hazugságnak minősített).

Ilyen előzmények után mesélt Karácsony a házkutatással kapcsolatos eseményekről. A főpolgármester szerint a házkutatások alapját a kiszivárgott hangfelvételek képezték, ami szerinte „egy vicc”. – Ha mi elkezdünk beszélgetni egymással arról, hogy Orbán Viktor korrupt, föltesszük az internetre, egy maszk jelenlétében nyilvánosságra hozzuk, akkor holnap kimegy házkutatást tartani a rendőrség Orbán Viktorhoz? Nagyjából ennyire megalapozottak ezek a dolgok – vélte hozzátéve, szerinte jogsértő volt a házkutatás, és konkrétan Kiss lakásán szerinte semmit sem találtak száraztésztán kívül.

Gulyás felvetette, nem kellett volna-e jobban kritizálni a Városházának, illetve Kiss Ambrusnak az eljárást a nyilvánosságban, ha ilyen kritikájuk van ezzel szemben. – Elküldtük őket a büdös francba, Marci. Én ennél nem tudok élesebben fogalmazni. Az Ambrust hagyjuk, mert ez egy olyan típusú politikai helyzet, ahol valójában nekem szánják a pofonokat, csak mivel azt gondolják, hogy rólam a nyilvánosságban kevésbé lehet megépíteni, hogy korrupt lennék, ezért valakit, akit kevésbé ismernek, összebajnaigordonoznak (...). Én elmondtam, hogy ez egy határátlépés, én ordítoztam a belügyminiszterrel – fejtette ki. A kérdésre, hogy telefonon ordított-e Pintér Sándorral, úgy felelt: igen. – Nem vagyok egy ordítozós típus, tehát tényleg tíz évente egyszer, de ez most volt – mondta.

Később aztán Karácsony kifejtette, az igazi problémája az, hogy a kormányközeli orgánumok hamarabb írták meg a házkutatás tényét, minthogy a nyomozók megjelentek volna az épületben, vagyis szerinte az egész a nyilvánosságnak szólt. Karácsony szerint egyébként az egész Városháza-ügy egy „kreálmány”.