Karsai Dániel elárulta, kire szavaz, és Magyar Péternek is üzent

Karsai Dániel elárulta, kire szavaz, és Magyar Péternek is üzent

Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Én a Momentumot választom – írja az ALS nevű gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Karsai Dániel. A Tisza Párt alelnökének azt üzente, hogy a negatív eposzi jelzők aggatása a Fidesz jellemzője.

„A Momentum a liberális párt Magyarországon és szabadelvű gondolkodóként a kiinduló szimpátia az övék” – ezzel az indoklással kezdi az életvégi döntések szabadságáért küzdő alkotmányjogász azoknak az okoknak a felsorolását, amiért a június 9-i EP-választáson a Momentumra szavaz. „Az engem szakmailag és magánemberként legjobban érintő témák meghatározóak a Momentum számára is. A Momentumnak kiemelten fontos a jogállamiság és az emberi jogok védelme” – fogalmazott Karsai, aki arról is ír, hogy számára az egyik döntő érv volt, hogy a párt választási programjában az életvégi döntésekhez való jog konkrétan szerepel. Mindezekért számáűra a Momentum jelöltjei a legmeggyőzőbbek.

Karsai Dániel a bejegyzésében utal Magyar Péter HVG-nek adott interjújában tett megjegyzésére. Magyar az interjúban azt állította, hogy a Momentum a Nolimpia-kampánnyal egy nemzeti ügy ellenében mozgósított, és ezért a párt bűnben fogant. „A Momentum kapcsán Magyar Péter figyelmét felhívom arra, hogy negatív eposzi jelzők aggatása a Fidesz jellemzője. Lehet azzal vitatkozni, hogy kellenek-e nagy világversenyek Magyarországra. Én a magam részéről azzal a több százezer – vagy több millió – honfitársammal tartok, akik nem atlétákat akarnak a körúton sétálni látni. Hanem atlétikusan kinéző magyar fiúkat és lányokat. Akik azért néznek ki szuperül, mert a magyar tömegsport és egészségügy színvonala ilyen magas. Egyvalami viszont tuti: aki másképp gondolja, nem bűnöző. Mint ahogy az sem gazember, aki esetleg nem a Momentumot választja. Csak másként lát dolgokat. Sebaj, üljünk le és egy (vagy több) sör mellett vitassuk meg. Összefoglalva: Világ, izé, Magyarország liberálisai, egyesüljetek!” – írta a jogász.

Lapunk munkatársa nemrég az aktív eutanázia lehetőségéért küzdő Karsai Dániel otthonában járt, az erről szóló riportunkat ITT olvashatja.