Hann Endre: Elég sokan elhiszik, hogy Magyar Péter egyedül is le tudja győzni a Fideszt – Kompország

Hann Endre: Elég sokan elhiszik, hogy Magyar Péter egyedül is le tudja győzni a Fideszt – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az kijelenthető, hogy az európai parlamenti választást a Fidesz nyeri, de nagy kérdés, hogy mennyivel. Az pedig nagyon úgy tűnik, hogy a Magyar Péter vezette Tisza Párt lesz a második erő, de ezt még nem lehet teljesen biztosra venni, hiszen napról napra újabb ügyek kerülnek elő – közölte Kompország című műsorunkban a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet vezetője. Hann Endre beszélt arról is, hogy korábban nagyon sikeresélyesnek tartotta a Fidesz kampányait, amely évek óta a zsigeri félelmekre épít, legyen szó a gyermekek védelméről vagy a háborúról. Most azonban bizonytalan abban, hogy elég lehet-e másodszor is elővenni ugyanazt a háborús üzenetet, ami 2022-ben meghozta a Fidesz újabb kétharmados győzelmét. – Előfordulhat, hogy másodszor az emberek már nem hiszik el ugyanazt, és az újramelegített kampányüzenet bumeránghatást válthat ki – mondta.

Hann Endre szerint jelenleg elég sokan elhiszik Magyar Péternek, hogy később képes lesz egyedül is legyőzni a Fideszt, ha így bírja munkatempóval – ami azért elég kétséges –, akkor bármi elképzelhető. Mint mondta, Magyar Péter kiváló időben lépett elő, nagy energiákkal és remek stratégiai érzékkel rendelkezik, ami az eddigi sikereit megmagyarázza. A mérések azt mutatják, hogy szavazói fiatalabbak, érzékenyebbek és rendszerkritikusabbak, mint a többiek, beleértve a baloldali ellenzéket is.

• Mekkorát nyerhet a Demokratikus Koalíció az általuk kirobbantott, Sulyok Tamással kapcsolatos földvásárlási ügyön, visszaszerezheti-e vezető ellenzéki szerepét?
• Hány párt juthat be az Európai Parlamentbe?
• Ki nyeri a főpolgármester-választást?
• Miért mérik alul a rendszeresen a radikális jobboldali pártokat?

A műsorvezető Szerető Szabolcs, szerkesztő Farkas Melinda.

Címkék: Hann Endre