Dobrev Klára: Ha Sulyok bukik, ne járjanak neki élete végéig több milliós juttatások

Dobrev Klára: Ha Sulyok bukik, ne járjanak neki élete végéig több milliós juttatások

Dobrev Klára online sajtótájékoztatója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Törvénymódosítást kezdeményez Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője, amely kimondja, hogy annak a köztársasági elnöknek, aki idő előtt kényszerül távozni a Sándor-palotából – például lemondás vagy megfosztás miatt –, ne járjanak élete végéig juttatások.

„Ne legyen élethosszig tartó ötmilliós fizetés, szolgálati lakás, háromfős titkárság, ingyenes, kiemelt egészségügyi ellátás, autó, sofőrrel együtt, valamint évi több mint 70 millió forint, amit eljótékonykodhat – fogalmazott a Facebookon közzétett videóban, hozzátéve: ez alól egyetlen kivétel az lenne, ha egy köztársasági elnök valóban súlyos egészségügyi okból mond le. Éppen elég pénzébe kerülnek a magyar adófizetőknek azok a köztársasági elnökök, akik kitöltötték hivatali idejüket, nem szabad ezt megadni azoknak is, akik megbuktak. – A Sándor-palota a legmagasabb közjogi méltóság munkahelye, nem pedig egy örök luxuséletbe vezető ugródeszka – jelentette ki Dobrev Klára, hozzátéve: ezt a törvényjavaslatot a Demokratikus Koalíció frakciója fogja benyújtani, és minden parlamenti képviselettel rendelkező demokratikus ellenzéki pártot arra kérnek, hogy támogassák a kezdeményezést. 

Mint megírtuk, Dobrev Klára szerdán azt állította, bizonyítékai vannak arra, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök még ügyvédként magyar termőföld külföldi kézre játszásában működhetett közre. A vádakra a Sándor-palota még aznap reagált, Sulyok Tamás a hivatal válasza szerint sosem vett részt törvénybe ütköző szerződés megkötésében. Pénteken a DK közölte, hogy különösen nagy kárt okozó csalás, valamint hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tesz Sulyok Tamás köztársasági elnök ügyében, Az Alkotmánybíróságnál is eljárást kezdeményez, hogy megvizsgálják, összeegyeztethető volt-e Sulyok Tamás alkotmánybírósági megbízásával az, hogy a DK nyomozása szerint 2014. szeptember 28. és 2019. október 4. között ügyvédi tevékenységet folytatott.