A rendőrt is meg akarta szúrni a szüleit meggyilkoló férfi

A rendőrt is meg akarta szúrni a szüleit meggyilkoló férfi

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványt tett azon férfi letartóztatására, aki a megalapozott gyanú szerint előbb megölte a szüleit, majd amikor a rendőrök emiatt intézkedtek vele szemben, az egyik rendőrt is mellkason akarta szúrni – derül ki a főügyészség lapunknak eljuttatott közleményéből. 

Mint írják, a megalapozott gyanú szerint egy középkorú férfi a május 24-dikét megelőző napokban Budapesten, a IV. kerületi lakásukban egy eddig tisztázatlan, de éles és hegyes eszközzel olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy a sértettek életüket vesztették. A rendőrség május 24-én találta meg a holttesteket, és a nyomozás a meggyilkolt szülők fia elkövetőként került a nyomozó hatóság látókörébe. A rendőrök még aznap megjelentek a szüleit megölésével gyanúsítható férfi szintén IV. kerületi lakásánál. Az ajtónyitás után a rendőrök felszólították a gyanúsítottat, hogy álljon a falhoz, ekkor a férfi a ruházatából előrántott egy körülbelül 20 cm pengehosszúságú vadásztőrt, majd azzal szó nélkül rögtön a tőle karnyújtási távolságra álló egyik rendőr mellkasa irányába szúrt. A rendőr a szúró mozdulatot észlelve egy lépést hátralépett, így a kés pengéje a jobb mellkasa és a jobb felkarja között a hóna alá csúszott, elkerülve a sérülést. Ezt követően a rendőr társai sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a férfit elfogták és megbilincselték.

A Központi Nyomozó Főügyészség a férfit – őrizetének elrendelését követően – gyanúsítottként hallgatta ki több ember, részben hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, majd a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel letartóztatásának elrendelését indítványozta. A letartóztatás elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója május 26-án fog dönteni.