A NAV és a titkosszolgálat is dörömbölt Karácsony munkatársainak ajtaján

A NAV és a titkosszolgálat is dörömbölt Karácsony munkatársainak ajtaján

Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szintet lépett Rogán Antal, a titkoszolgálat és a NAV emberei is adatokat gyűjtöttek, házkutatást tartottak a főpolgármester munkatársainál – erről maga Karácsony Gergely számolt be a Facebookon.

Mint írta, két napja tartanak az ellenőrzések: szerdán Karácsony jogi főtanácsadójánál, Tordai Csabánál járt az adóhatóság különítménye, majd „látogatóba érkezett” a Rogán Antal irányított a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat néhány munkatársa is – és azzal az ürüggyel, hogy naplófájlokat akarnak megvizsgálni, 14 év ügyvédi munkájának dokumentációját töltötték le Tordai gépéről. „A... teljes Orbán-rezsim időszakában végzett ügyvédi tevékenységének iratait, köztük magánokiratokat, magánjogi ügyletek dokumentumait másolták le, semmibe véve a jogállam egyik fontos garanciáját, az ügyvédi titkot. Majd minden ellenzéki pártnak végzett szakértői- és jogi tevékenység dokumentumait másolták le, számtalan információszabadsági per, vagy éppen strasbourgi eljárás anyagait. Ezek közül Rogán Antalnak semmihez nincs köze” – írta Karácsony Gergely.

Karácsony abban is biztos, hogy mihez kellenek a megszerzett adatok – őt és csapatát akarják így levadászni, megfélemlíteni. Most pedig szintet léptek, ha már a lejáratás eddig nem sikerült, a tízmilliárdos lejárókampány, a titkosszolgálati eszközökkel kreált Városháza-ügy, a Megafon propagandája ellenére sem – tette hozzá.

A főpolgármester szerint ha az ő fejét akarják, akkor jöjjenek el hozzá, ne a kollégáit vegzálják, „mutassák meg magukat, hadd lássa ország-világ és egész Budapest, hogy mire megy ki ez az aljas játék”.

Másrészt, szerinte ez a a június 9-ei választás valódi tétje Budapesten: hogy meg tudják-e őrizni olyannak ezt a várost „ami ebből a romlott és feslett rendszerből kijelentkezik”. „Engem sem megfélemlíteni, sem megtörni, sem levadászni nem tudnak. Június 9-én meg fogjuk mutatni nekik Budapest értékeit, elveit és valódi erejét is” – zárja posztját a főpolgármester.

Megkerestük Karácsony Gergely sajtófőnökét, a Nemzeti Adó-és Vámhivatalt, valamint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot is. Választ, további részleteket egyik féltől sem kaptunk – ha később reagálnak kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.