Rogánhoz kerültek a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok

Rogánhoz kerültek a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy korábbi elemzések valószínűsítették, a Miniszterelnöki Kabinetirodát miniszterként irányító Rogán Antalhoz kerülhet a polgári titkosszolálatok irányítása – írja a 444.hu

Pénteken derült ki az új Orbán-kormány végleges névsora, nem sokkal később Rogán Antal minisztériuma is kiadott egy közleményt, miszerint mostantól polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak. A közlemény szerint erre azért van szükség,
hogy az új kormány „megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát”, ennek érdekében pedig „meg kell erősíteni a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét”.

A portál emlékeztetett:  ez az Információs Hivatal, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, és a a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ tartozik ide. A hírszerzésért felelős Információs Hivatal eddig a Szijjártó Péter-féle külügyminisztériumhoz tartozott, a másik három pedig a Pintér Sándor-féle Belügyminisztériumnál volt.

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok felügyeletét Papp Károly látja majd el államtitkári rangban. Papp Károly korábban volt országos rendőrfőkapitány, mostanáig pedig a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkáraként dolgozott.

„A szerkezeti változás hatékonyan segíti majd a kormányfőt abban, hogy minden fórumon érvényesítse a béke és biztonság megőrzését célzó kormányzati szándékot” – írja a közlemény.