Karsai Dániel meghívta magához Gulyás Gergelyt

Karsai Dániel meghívta magához Gulyás Gergelyt

Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghívta magához egy kötetlen beszélgetésre a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő és az eutanázia lehetőségéért küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Korábban már Sulyok Tamás államfő is járt nála.

Meglátogatná-e ő vagy Orbán Viktor miniszterelnök Karsai Dánielt? – erről kérdezték a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergelyt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elsőként azzal tért ki a válasz elől, hogy nem kapott ilyen invitálást, majd azt mondta, hogy ha mégis érkezne ilyen, akkor a meghívóval beszélne először, nem a nyilvánossággal.

Karsai Dániel ennek apropóján lépett is, hogy „ezen ne múljék”. A Miniszterelnökség hivatalos email címére küldött meghívót Gulyás Gergelynek és várja őt egy kötetlen beszélgetésre. Azért azt hozzátette, hogy ha megvalósul, mindenképpen érintsék az életvégi döntéshez való jogot is. Az alkotmányjogász meghívása egyébként – mint írta – ugyanúgy szól az EP-listavezetőknek és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek is. Már járt nála a Momentum elnöke, és két képviselője, részükről „a dolog tehát ki van pipálva”, bár ők már eddig is – ahogy Karsai Dániel fogalmazott – többet tettek puszta szavaknál.

A Gulyás Gergelynek címzett kérdés apropója egyébként az volt, hogy mint a Magyar Hang elsőként beszámolt róla, Sulyok Tamás köztársasági elnök szerdán meglátogatta otthonában az ALS nevű halálos betegséggel küzdő alkotmányjogászt. Lapunk is járt nála a napokban, riportunkat ITT olvashatja.