A Jobbik az EB-javaslatról: eddig tartott a következmények nélküli lopás

A Jobbik az EB-javaslatról: eddig tartott a következmények nélküli lopás

Gyöngyösi Márton a Parlament előtt 2022. július 14-én (Fotó: Gyöngyösi Márton Facebook-oldal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, EP-képviselője Facebook-posztban reagált arra, hogy az Európai Bizottság az uniós kohéziós források 65 százalékának felfüggesztését javasolja, és két hónapos haladékot adott arra, hogy az Orbán-kormány bebizonyítsa, kiérdemli az unió bizalmát. Mint megjegyezte, „novemberig már biztosan nem történik meg az EU-s pénzek kifizetése, amire pedig óriási szüksége lenne Magyarországnak”. – Eddig tartott a következmények nélküli lopás, az Európai Bizottság döntött: nem hisz Orbánéknak – tette hozzá.

A politikus szerint nagy esély van arra, hogy 3000 milliárd forintot végleg elveszítünk. Ez egy főre lebontva 315 ezer forintot jelent. – Ennyit vesznek ki minden magyar zsebéből Orbán lopása miatt – jelentette ki Gyöngyösi Márton.

A Jobbik úgy látja, ha ez a pénz nem érkezik meg, Magyarországot az államcsőd fogja fenyegetni már decemberben.A Jobbik szerint „ideje lenne, hogy az EU különbséget tegyen a tolvaj Orbán-rezsim és a magyarok között. Orbánék ellen jöjjenek a szankciók, a magyaroknak viszont juttassuk el közvetlenül az őket megillető uniós forrásokat!”