A kormány lemondta az ukrán segélykoncertet, ezért Ferencváros ad neki helyet

A kormány lemondta az ukrán segélykoncertet, ezért Ferencváros ad neki helyet

Fotó: Ferencváros Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök színésztársai is fellépnek az Ukrajnát támogató jótékonysági koncerten a Bakáts téren. A programnak Ferencváros ad otthont, miután a magyar állam visszamondta a több hete egyeztetés alatt lévő eseményt a Várkert Bazárban – tudta meg a Telex.

Az Élet győzni fog című jótékonysági koncerten 2022. június 16-án csütörtökön 19 órától Ukrajna több millió követővel rendelkező, legismertebb színészei, énekesei, művészei lépnek fel. Az a céljuk, hogy a résztvevő magyarok és ukránok közösen fejezzék ki szolidaritásukat a háború áldozataival és támogassák Ukrajna függetlenségéért vívott küzdelmét.

A turné állomásai között több európai nagyváros is szerepel. Lengyelországban péntek este 12 000 ember jelent meg a koncerten. A következő pár héten Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is lesz koncertjük.

A budapesti koncerten összegyűjtött adományokat Baranyi Krisztina polgármester kérésére humanitárius és egészségügyi célokra fordítják. A Ferencvárosi önkormányzat segít az esemény szervezőinek, miután a magyar állam visszalépése miatt a koncertet le kellett volna mondaniuk.

A Miniszterelnökség sajtóirodája nem reagált a lemondás okait firtató sajtómegkeresésekre.