A kormánylapban adták ki a jelszót: ki kell lépni a Fidesznek a Néppártból

A kormánylapban adták ki a jelszót: ki kell lépni a Fidesznek a Néppártból

Soros György és Jean-Claude Juncker a kormány plakátján (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal” – így kezdődik a ma már Magyar Nemzetnek hívott Magyar Idők szerdai szerkesztőségi vezércikke. Azt is megírták, hogy ezt követően mit kell tenni.

„A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke” – írja a lap.

Miért Soros? | Magyar Hang

Az erősebb kutya bölcsessége évszázados törvény a Kárpát-medencében – ennyi és nem több Orbán Viktor ideológiája.

És hogy miért kell otthagyni az Európai Néppártot? A cikk szerint azért, mert „az mára megtagadta Helmut Kohl örökségét, helyette Soros György lázálmát kívánja megvalósítani a »nyitott társadalomról«”.
Továbbá ma már „nem különböztethető meg sem a szocialistáktól, sem a liberálisoktól. Ugyanazt mondják, ugyanúgy. Készen állnak az európai nagykoalícióra.” Továbbá már „nem védelmezi sem a nemzetet, sem a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt, sem bármely, néven nevezhető európai hagyományt”, „a beteg liberalizmus kiszolgálója lett”.

A Fidesz által plakátokon támadott Jean-Claude Juncker is is kap kritikát. Úgy jellemzik, hogy „egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja. Ha anyagilag talán nem is, de szellemi értelemben mindenképpen”.

Ultimátumot kapott a Fidesz Manfred Webertől | Magyar Hang

Azonnal és végleg le kell állítani a magyar kormány Brüsszel elleni kampányát – mondta a Néppárt csúcsjelöltje. Egyéb feltételei is vannak. Sebastian Kurz már fel is sorakozott mellé.

Azt is hozzáteszik, hogy „nincs mire várni tovább – pontosabban fogalmazva: tilos tovább várni!” A cikk szerint Orbán Viktornak kell a bevándorlás elleni harc és a nemzetek Európájának megvédése élére állnia, mert „ez következik mindabból, amit eddig képviselt”.

Ismert, a néppárti bizottsági elnököt, Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt ábrázoló plakátok nagy felháborodást keltettek az Európai Bizottságban és a Fidesz európai pártcsaládjában is.

A Néppárt több mint tíz tagpártja követelte a Fidesz kizárását, végül Manfred Weber CDU/CSU-s frakcióvezető kedden ultimátumot adott Orbán Viktornak. Az erre adott kormánypárti reakciókból már sejthető volt, hogy egyik feltételt sem kívánja teljesíteni a Fidesz.