A Mercedes 400 milliárdos bővítést hajt végre Kecskeméten

A Mercedes 400 milliárdos bővítést hajt végre Kecskeméten

Az első tisztán elektromos meghajtású autó a kecskeméti Mercedes gyárban (Forrás: Mercedes Benz)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

400 milliárd forint értékben új gyártósorokkal bővíti magyarországi összeszerelő és karosszéria üzemét a Mercedes – az MTI beszámolója ezt Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter jelentette be csütörtökön Kecskeméten. A minisztérium közleménye szerint a fejlesztés nyomán az üzem képessé válik két új elektromos platform gyártására, így a cég magasabb kategóriájú és technológiai hozzáadott értékű típusok gyártását hozza Magyarországra. 

Szijjártó Péter beszédében nagy büszkeségként említette, hogy a Mercedes kulcsfontosságú helyszínként tekint hazánkra, mint mondta, az elmúlt 14 év együttműködése sikertörténet mindkét fél számára. – A mostani nehéz helyzetből azok az országok tudnak a legjobban kijönni, akik a legnagyobb autóipari vállalatok elektromobilitási stratégiáinak helyszíneivé képesek válni – hangsúlyozta.

A miniszter együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Christian Wolff gyárigazgatóval, Jörg Burzer termelésért és ellátási láncért felelős igazgatósági taggal és Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármesterrel.