A Momentum újabb tüntetést szervez, ezúttal a Karmelitához

A Momentum újabb tüntetést szervez, ezúttal a Karmelitához

A pedofilbotrány miatt a Sándor-palotánál tartott tüntetés résztvevői (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum elnöksége úgy határozott, hogy a Momentum és annak frakciója nem vesz részt a köztársasági elnök jelölésének parlamenti folyamatában – közölte a párt hétfőn délután. Indoklásuk szerint „az állampártnak háromból kettő köztársasági elnöke megbukott, mi pedig nem fogunk asszisztálni ahhoz, hogy újabb aláírógépet ültessenek a Sándor-palotába”. Egyúttal amellett érvelnek, hogy közvetlenül, az emberek választhassák meg az új államfőt.

A Momentum szerint „a következő aláírógép személyénél fontosabb, hogy válaszokat kapjunk Orbán Viktortól, a valódi felelőstől arra, hogy mit tud és mit hallgat el a pedofilbotrányról”, ezért szerdán 18 órától tüntetést szerveznek a miniszterelnök hivatala, a Karmelita kolostor elé.

Novák Katalin szombati lemondása óta több ellenzéki párt is jelezte már, hogy a közvetlen elnökválasztást javasolják. Így tett hétfőn délután Karácsony Gergely főpolgármester is, aki szerint közösen kell követelni a közvetlen köztársaságielnök-választást, „mert amíg ennek az erkölcsi mércéjét veszített, mindent a hatalmi és gazdasági érdeknek alárendelő feslett rendszernek az emberei kapják politikai hitbizományként a legfőbb közjogi méltóság posztját, addig a rendszer lényegéből fakad, hogy olyanok kerülhetnek csak oda, akik nem tudják a nemzet egységét kifejezni”. Ugyanezt javasolja a Mi Hazánk is, bár ők már meg nem is neveztek egy jelöltet: Csath Magdolnát.