Elnézést kért a Pesti Srácok munkatársa azért, amit Karsai Dánielről mondott

Elnézést kért a Pesti Srácok munkatársa azért, amit Karsai Dánielről mondott

Kroó Zita a PSTV-n

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha a megfogalmazàsom, stílusom bántó volt, elnézést kérek érte. Nem volt célom sem a polgárpukkasztás sem a gyászoló család megbántása – írta Kroó Zita, a Pesti Srácok műsorvezetője szombati Facebook-posztjában.

„Én nem értem, tehát Karsai Dániel, mondjuk ki, emiatt a betegség miatt halálra volt ítélve. Tényleg csak az volt, hogy na, mikor fog ez bekövetkezni. Tehát hogy az emberben, már bocsánat, de ne legyen annyi türelem, hogy megvárja azt, hogy az élet mondja: »Danikám, akkor most van vége!«, és akkor utána ebből ekkora politikai ügyet csinálunk, én ezt nem értem” – ezt mondta Kroó Zita műsorvezető a Pesti Srácok házi tévéje, a Pesti TV csütörtöki adásában, ahol a múlt héten elhunyt gyógyíthatatlan beteg alkotmányjogászról, Karsai Dánielről is „megemlékeztek” Gavin Duncannel, akinek 2017-től a köztévén volt nyelvoktató műsora.

A felháborodás miatt pénteken már egy Facebook-poszttal jelentkezett Kroó Zita, amiben azt írta még, hogy az „őrjöngők” legyenek annyira liberálisak, hogy elfogadják az ő véleményét is, miszerint „az életet Isten adja és ő is veszi el”. „Kedves őrjöngők, akik a Karsai Dániel téma miatt most megölnétek engem. Nézzétek meg a teljes vlogot, ne csak szalagcímeket olvassatok. Arról szólt ugyanis az amit mondtam, hogy az életet Isten adja és ő is veszi el. Tudom, ti ezt másképp látjátok, de legyetek annyira liberálisok, hogy az én véleményemet is elfogadjátok” – fogalamzott pénteki bejegyzésében.

Innen jutott el szombatra az elnézéskérésig. „A Skót dudában Karsai Dániel ügyének politikai haszonszerzéséről beszélgettünk, amivel én nem értettem egyet és most sem értek, ahogyan az eutanázia bevezetésével sem. Méltósággal meghalni nekem nem azt jelenti, hogy egy korábban életerős ember leépülését bemutatjuk a médiában. Még akkor sem, ha ennek valamilyen célja van. Hiszem, hogy ez élet kezdetéről és végéről Isten dönt. Nem véletlenül hoztam példaként a manapság oly népszerű programozott császárt, amit én kritikus szemmel nézek” – írta, mielőtt elnézést kért volna. Azért még hozzátette, hogy „Kioktatást viszont olyan emberektől, akik más halálàt kívánják (például világnézeti különbségek miatt) továbbra sem fogadok el. Továbbá olyan pártok soraiból sem izgat a kritika, akik között ma is megtalálható olyan személy, aki nevetgél az abortuszon.”