A momentumosok újra felfestették a jachtparkolót a külügy elé

A momentumosok újra felfestették a jachtparkolót a külügy elé

Fotó: Momentum Mozgalom/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orosz Anna és a Momentum TizenX,, a párt ifjúsági szervezetének tagjai újra luxusjacht-parkolót festettek a Külgazdasági és Külügyminisztérium parkolójába szombat hajnalban.

Az erről a Facebook-oldalukra feltöltött videót így kommentálták: „Nem hagyjuk megfélemlíteni magunkat! Kiállunk a szabad véleménynyilvánítás mellett, és a jövőben sem fogjuk szó nélkül hagyni a korrupciót, legyen szó oligarchák jachtján való nyaralásról, eltitkolt luxusvilláról, vagy haveroknak juttatott milliárdokról.”

Orosz Anna a videóban emlékeztetett arra, hogy miután az ifjúsági szervezetük nyáron felfestették a jachtparkolót, rendőrségi eljárás indult ellenük, egyik tagjuk ellen pedig gyámhatósági eljárás indult.

A videóban megszólaló aktivisták közölték, hogy szolidaritásból fújták fel újra a jachtparkolót, kiállnak egymásért és nem hagyják megfélemlíteni magukat.

Mint a 444 a napokban megírta, a nyáron vízbázisú festékkel és stencillel fölfestett jelet a Fővárosi Közterület-fenntartó 4500 forintért eltávolította, ennek ellenére eljárás lett az ügyből, egy 17 éves fiút és szüleit behívták a rendőrségre, ahol azzal is megfenyegették őket, hogy gyámhatósági eljárás is indulhat ellenük, ami aztán el is indult.