A papokat becsmérelte a DK-s önkormányzati képviselő

A papokat becsmérelte a DK-s önkormányzati képviselő

Berki Jánosné Mizser Éva portréja a választási szórólapján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció egyik önkormányzati képviselője, Berki Jánosné Mizser Éva, a bátonyterenyei (Nógrád megye) testület tagja megkérdőjelezhető stílusban és tartalommal nyilvánult meg a lelkipásztorokról a közelmúltban a Facebookon. Többek között azt írta a DK-s képviselő – sajátos helyesírással – a közösségi oldalra: „felkene akasztani mind farkuknal fogva”.

Berki Jánosné Mizser Éva Facebook posztja. „no ezért vagyok én ateista utálom a pedofil mocskos papokat mind az felkene akasztani mind farkuknal fogva rohadt mocskok és már megint ők irányítják a.politikat is mijen keresztény az aki gyerekekkel fajtalankodik nem fél az Istentől hát nem hát mert ami nincs attól nem kell felni ,de az emberekben bele kell sujkolni ,hogy van mert így majd félnek nem kerülnek a mennyek országába hát én nem is akarok a pokolba több az ismerősöm”


Berkiné, aki ápolónőként dolgozik, ötpárti ellenzéki jelöltként indult 2019-ben a Nógrád megyei városban, ám körzetében csak harmadik lett, még a az Európai Baloldal nevű szélsőbalos formáció jelöltje is megelőzte 10 százalékkal. Végül listáról került Bátonyterenye képviselőtestületébe. A lapunk birtokába került 2019-es választási szórólapján a képviselőasszony azt írja, „személyiségemből fakadóan mindig az emberi kapcsolatokat kerestem”, valamint: „vessünk véget a széthúzásnak”.

Szerettük volna olvasóinkkal megismertetni Berki Jánosné Mizser Éva pártja véleményét a képviselő megnyilvánulásáról, ezért kérdésekkel fordultunk hozzájuk. Szerettük volna megtudni, hogy a Demokratikus Koalíció elhatárolódik-e képviselője megnyilvánulásától, és hogy lesz-e párton belüli szankció ezen eset miatt. Ám lapunk hosszas várakozás után sem kapott reakciót a DK-tól, így nem tudjuk ismertetni olvasóinkkal a párt álláspontját.

A DK-s képviselő posztja után egy héttel végül bocsánatot kért – ezúttal már kifogástalan helyesírással – a Facebookon, ugyanakkor azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nem mond le mandátumáról. „Néhány meggondolatlan kommentem miatt a múlt héten támadássorozatot indítottak személyem ellen. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akit soraimmal megbántottam, a hozzászólásokat már töröltem. A jövőben tartózkodni fogok az olyan véleménynyilvánításoktól, amelyek másokat érzékenyen érinthetnek vagy sérthetnek. – írta.

https://www.facebook.com/eva.mizser.1/posts/3797281673665916