A Szkíta Egyesület nevében Pócs Alfréd elhatárolódott a puccsistáktól

A Szkíta Egyesület nevében Pócs Alfréd elhatárolódott a puccsistáktól

Pócs Alfréd a maszkokról mesél (Fotó: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egész magyar sajtót bejárta a hír, hogy az egyik videómegosztó portálon egy társaság tagjai bejelentették: megalakítják a Szkíta Magyarországot, megindítják a „nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését” és mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni. Közölték, hogy rövidesen megtörténik a magyar rendőrség lefegyverzése és a katonaság átállítása. A szervezet tagjait a TEK közreműködésével fogták el, és állam elleni bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vettek három embert, egy 53 éves zalai, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit. A nyomozók több helyszínen maroklőfegyvert, lőszereket, AK gépkarabélyt találtak. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészülete miatt indított eljárást ellenük.

Lapunk is riportban foglalkozott azzal, hogy a népszámláláskor 2349-en vallották magukat szkítának Magyarországon. A szkítáknak egyesületük is van, amelynek elnöke az oltásellenes nézeteiről is ismert Pócs Alfréd orvos, egri önkormányzati képviselő. Pócs Alfréd közleményt juttatott el szerkesztőségünknek, amelyben leszögezte: „a Szkíta Egyesület és a Szkíta Önkormányzatok, elhatárolódunk minden erőszakos cselekménytől; soha nem volt kapcsolatunk a „Szkíta Magyarország” nevű vagy létező, vagy fantomszervezettel, és elítélünk minden államhatalom-ellenes, erőszakos tevékenységet.” Azon az alapon utasítanak vissza minden olyan szóbeszédet és hírközlést, amely a „szkíta” nevet szitokszóvá alacsonyítja, hogy a Szkíta Egyesület és a Szkíta Önkormányzatok „évezredes szkíta hagyományaival éppen az államhatalom megerősítését: a népek egységét és összefogását szorgalmazza az Egység, a Szeretet és a Tisztelet jegyében”. Ezért Pócs szerint „a szkítaság befeketítése hamvában holt kísérlet, meddő ármány”.  

 

 

 

Címkék: szkíták