A világ legjobb, 2022-ben nyíló kulturális látványosságai közé választották a Magyar Zene Házát

A világ legjobb, 2022-ben nyíló kulturális látványosságai közé választották a Magyar Zene Házát

Magyar Zene Háza (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világ 22 legjobb, 2022-ben megvalósuló kulturális látványossága közé választotta a Magyar Zene Házát az egyik legmeghatározóbb nemzetközi programajánló magazin, a Time Out – közölte a Városliget Zrt. az MTI-vel. A toplista, amelynek 2. helyét szerezte meg a Liget Budapest projektben megvalósuló Magyar Zene Háza, azokat az újdonságokat szedte csokorba, amelyeket a Time Out az új esztendő kiemelkedő új helyszíneiként, eseményeiként ajánl a nemzetközi turizmus számára.

Az összegzés felidézi, hogy a Magyar Zene Háza egyebek mellett olyan kulturális világszenzációk előtt végzett a második helyen, mint a New York-i Museum of Broadway, az isztambuli Modern Művészetek Múzeuma, a tajvani Művészeti Központ és a kairói Nagy Egyiptomi Múzeum, benne Tutanhamon sírjának teljes leletanyagával. Az első helyre a Serge Gainsbourg francia énekes-zeneszerző életművét bemutató párizsi múzeumot sorolta a magazin.

A Magyar Zene Háza látványos épülete decemberben készült el és a világon egyedülálló komplexitású zenei beavató intézményként január végén nyitja meg kapuit a közönség előtt. A japán sztárépítész, Fudzsimoto Szószuke (Sou Fujimoto) által tervezett ház organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival összetéveszthetetlen látványt nyújt, nem véletlen, hogy világszerte a legjobban várt új épületek között tartja számon a nemzetközi szakma – olvasható a közleményben.