A zöldekkel közös frakcióba ülne be a Kutyapárt

A zöldekkel közös frakcióba ülne be a Kutyapárt

Kétfarkú Kutya Párt (Fotó: Magyar Hang / Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) taggyűlése támogatta, hogy a párt európai parlamenti választáson induló listavezetői tagsági tárgyalást kezdeményezzenek a Zöldek/EFA frakcióban ülő európai kalózok pártcsaládjával. A tárgyalókat felhatalmazták arra is, hogy megegyezzenek az együttműködés részleteiben – derült ki a párt közleményéből.

A „zöldek” frakciója az Európai Parlamentben több részből áll. A zöld pártcsalád mellett (itt teljes jogú tag az LMP, bár a csoport felfüggesztette vele az együttműködést Vitézy Dávid támogatása miatt, a Párbeszéd pedig a zöldekkel társult tag), itt ülnek a regionális pártokat képviselő Európai Szabad Szövetség (EFA) tagjai, az európai kalózok pártcsaládja (itt landolna az MKKP), valamint függetlenek is.

A Europe Elects napokban kiadott mandátumbecslése alapján a Zöldek/EFA frakció a mostani 72 helyéből húszat veszíthet. A szervezet már eleve ehhez a képviselőcsoporthoz számolta az MKKP-s képviselőket, akik közül kettő bejutását várják a június 9-i választáson. Ez egyelőre optimista becslésnek tűnik, a felmérések alapján egy helyre számíthat a Kutyapárt június 9-én.