Alagút-ügy: elutasították a tervet nyilvánosságra hozó Stummer János elleni feljelentést

Alagút-ügy: elutasították a tervet nyilvánosságra hozó Stummer János elleni feljelentést

Stummer János (Fotó: Stummer János Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) azt a feljelentést, amelye  Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnöke ellen tettek. Azt követően jelentették fel a politikust, hogy nyilvánosságra hozta, titkos alagút épülne a Puskás Arénához, amit a képviselő szerint Orbán Viktor miniszterelnök használna – írja a 24.hu. A politikus ellen a feljelentéseiről ismert Tényi István tett feljelentést.

A lap ismertetése szerint az ügyészség indoklásában az szerepelt, a Puskás Aréna Facebook-oldalán közzétette, majd a Miniszterelnökség is megerősítette, hogy az alagút építése, a beruházás ténye nem minősített adat, kizárólag az alagút megvalósításának részletei képeznek nemzetbiztonsági szempontból védendő adatot. Utóbbival kapcsolatban viszont nem hozott nyilvánosságra részleteket a politikus. A KNYF határozata azt is megjegyzi: a Stummer a tudomására jutott adatokat elferdítve tette közzé, arról, hogy az 50 méter hosszú közlekedési aluljáró a kormányfő személyes céljait szolgálná, miközben, írták, a létesítmény a labdarúgó Európa-bajnokság rendezvényeire érkező védett személyek érdekét szolgálja. A 24.hu szerint a főügyészség megállapította azt is, hogy Stummer közlése a szabad képviselői szólás körébe esik.