Ámokfutót üldöztek Budapesten, ketten megsérültek

Ámokfutót üldöztek Budapesten, ketten megsérültek

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Autós üldözés zajlott péntek hajnalban a XVII. kerületben, számolt be róla a Telex. Legalább tucatnyi rendőrautó eredt egy 16 éves ámokfutó nyomában, miután ő forgalommal szemben haladt a XV. kerületi Páskom parknál található egyirányú úton.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint a sofőr a rendőrségi figyelmeztetés ellenére nem állt meg, sőt, nekihajtott egy rendőrautónak, valamint elsodorta a mellette álló hatósági személyt, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. Ezt követően vette üldözőbe több rendőrautó az ámokfutót, aki még egy kocsinak nekihajtott, majd továbbment. Végül a XVII. kerületi Békás-szorosnál sikerült hajnali háromkor megállítani. A jogosítvány nélkül vezető fiú mellett ketten ültek még az autóban.

Az akció során egy megkülönböztető jelzéssel haladó rendőrségi autó elütött egy elé lépő asszonyt, akit súlyos sérülésekkel vittek kórházba. Az ügyészség vizsgálja ennek a balesetnek a körülményeit.