Ander Balázs a Jobbikról: Személyi kultusz helyett pártot kell építeni!

Ander Balázs a Jobbikról: Személyi kultusz helyett pártot kell építeni!

Potocskáné Kőrösi Anita (Forrás: Potocskáné Kőrösi Anita/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Potocskáné Kőrösi Anita elleni, az elnöki jogkör elvonása és hűtlen kezelés miatt indított etikai vizsgálat megalapozatlannak találta a politikus ellen felhozott vádakat – olvasható a Jobbik közleményében.

Az ügy előzménye, hogy Jakab Péter május végén hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt feljelentést is tett Potocskáné ellen. (Amely miatt egyébként Jakab ellen is etikai vizsgálatot kezdeményeztek.)

A Magyar Narancsnak nyilatkozó Potocskáné elmondta, az írásos nyilatkozatok után hallgatták meg mindkettőjüket. A Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága elfogadta érvelését, amely szerint az alapszabálynak megfelelően járt el, amikor a május 24-én tartott elnökségi ülésen – a pártelnök kivonulását követően – alelnökként vezette tovább az ülést. Ott arról döntöttek, hogy a párt alapszabályához igazítva a megválasztott tagokon kívül csak a pártigazgató és a gazdasági igazgató lehetnek jelen az elnökségi ülésen.

Potocskáné szerint Jakab Péter ellene irányuló puccsként értékelte, hogy az elnöki kabinetvezető, Molnár Enikő a továbbiakban nem lehet jelen az elnökség ülésein. Ezt követően kezdeményezte Jakab Péter az etikai vizsgálatot, amelyet hűtlen kezelés vádjával is kiegészített. Az ügyben rendőrségi feljelentés nem született.

A vizsgálat eredményére Ander Balázs Facebook-bejegyzésben reagált. A jobbikos politikus szerint egyértelmű döntést született, majd így folytatja: „Nem tudom, követi-e bocsánatkérés a világos határozatot… Talán igen. (De valószínűbb, hogy önreflexió helyett majd az Etikai Bizottság független tagjai is árulók meg Fidesz-bérencek lesznek...) Azt azonban tudom, hogy az a kár, amit az alaptalan vádaskodás, illetve annak közösségi médiában történt eszement kiteregetése okozott közösségünknek, nagyon nehezen lesz jóvá tehető. Személyi kultusz helyett pártot kell építeni!”