Angliában is találtak már koronavírusos betegeket

Angliában is találtak már koronavírusos betegeket

Fertőtlenítőszert szórnak önkéntesek a kínai Santung tartománybeli Csingtaóban 2020. január 28-án (Fotó: MTI/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A BBC értesülése szerint két esetben is visszaigazolták a koronavírussal való fertőzést a szigetországban. Ezt Anglia országos tiszti főorvosa jelentette be, de nem közöltek részleteket arról, hol fertőződtek meg az áldozatok, akik egy családból vannak. Egyelőre azt sem hozták nyilvánosságra, melyik kórházban kezelik őket.

Egyre több helyről jelentenek Európából megbetegedéseket. Ahogy korábban megírtuk, kimutatták a koronavírust két kínai turistánál, akiket egy római szállodából szállítottak kórházba – közölte az MTI beszámolója szerint Giuseppe Conte olasz miniszterelnök. Egy 66 és 67 éves házaspárról van szó, akik január 23-án érkeztek Vuhanból a milánói Malpensa repülőtérre, ahonnan egy kínai turistacsoporttal, több város érintésével jutottak el Rómába. De igazolták már a vírust Németországban is.

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját | Magyar Hang

A Magyar Hangnak a repülőtéren dolgozó egyik munkatárs árulta el, hogy a Shanghai Airlines január 28-án, kedden 19.37-kor landoló járatának pilótáját mentő szállította el. A repülőgép Sanghajból érkezett a magyar főváros repülőterére. A szemtanú állítása szerint a pilóta lázas, eszméletlen állapotban volt, hordágyon vitték el.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön kihirdette a nemzetközi egészségügyi vészhelyzet a koronavírus miatt. A szervezet szerint ugyanis beláthatatlan következményei lehetnek a járványnak, ha az egy olyan országban is felbukkan, amely nem rendelkezik megfelelő szintű egészségügyi ellátórendszerrel.

Magyarországon továbbra sem jelent meg a vírus – ezt Orbán Viktor is megerősítette reggeli rádióinterjújában. Mindenesetre a kormánynak az a dolga, hogy minden veszéllyel szemben megvédje az embereket, vagyis ilyen értelemben a legrosszabbra kell felkészülnie. Így már fel is állt egy operatív törzs Pintér Sándor vezetésével.