Arató András: A Klubrádiónak nem lesz vége

Arató András: A Klubrádiónak nem lesz vége

Forrás: Klubrádió Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


A Klubrádiónak nem lesz vége, mindent megteszünk, hogy működjön, lehetőleg analóg frekvenciával együtt – erről beszélt a HVG Terasz című műsorban Arató András, a rádió tulajdonosa. Elmondta, tíz év alatt az emberek másfél milliárd forintot adtak, hogy ez a csatorna működjön, így ezt egy extra felelősségnek tekinti.

Arató vállalja, hogy független rádiót tart fenn, „független az, akinek a döntései, gondolatai, szavai nem függenek mások akaratától.” A Klubrádió, úgy látja, az egész története során mindig független volt. Szerinte aki pedig nem teljes elfogadással, hanem kritikával viseltet a rendszerrel és vezetőjével szemben, az elviselhetetlen lesz a miniszterelnök és környezete számára.

A Médiatanács határozata kapcsán, ami szerint szabálytalanságok miatt meg kellene válniuk a frekvenciától, Arató azt mondta: ez a határozat „még a magyar jogrendben is törvénytelen.” Mint mondta, nem tartalmaz egyetlen jogszabály sem arra vonatkozó kijelentést, ami szerint a felhozott érvek mentén meg lehetne fosztani a közösséget a frekvenciától. Természetesen bíróságon is meg fogjuk támadni a döntést, mondta. Arató úgy látja, „ostobaságot követett el saját szempontjából a hatalom”, mert eddig legalább lehetett hivatkozási alap a rádió, hogy lám, itt is folyton kritizálják őket. „Annak, hogy meghosszabbítják a frekvenciánkat, örül az a pár százezer ember, aki hallgatja, de ennél nagyobb hangja olyan nagyon nincsen. Viszont ha ők tevőlegesen részt vesznek az elhallgattatásában, annak nagy visszhangja van” – mondta Arató András.

Szóba került az is, hogyan lehetetlenültek el 2010 után a hirdetések. Egy maximum hatvan napos frekvenciaengedéllyel rendelkező rádiótól eleve nem rendeltek, idézte fel Arató a 2010-es kormányváltás utáni időket. „Sokan, valós vagy vélt igényt kielégítve, magánszereplők közül is azt követik, hova teszi a Szerencsejáték Zrt. a közpénzt, és inkább ott hirdetnek, nehogy elveszítsék az állami megrendelést, helyette NAV-ellenőrzést kapjanak" – mesélte. Arató elmondása szerint sokszor hallotta, hogy nagyon fontosak a piac szempontjából, de nem hirdethetnek náluk, mert akkor ettől és ettől a megrendeléstől elesnek.