Arató András: Jogsértően járt el a Médiatanács a Klubrádió pályázatának érvénytelenítésekor – Pert indítanak

Arató András: Jogsértően járt el a Médiatanács a Klubrádió pályázatának érvénytelenítésekor – Pert indítanak

Arató András nyilatkozik a Fővárosi Törvényszék ítélete után Forrás: Klubrádió

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Végtelenül aljas, jogellenes és a minimális törvényességi normáknak sem felel meg a Médiatanács ma nyilvánosságra hozott, de már tegnap megszületett határozata – mondta a Media1-nek Arató András, a Klubrádió Zrt. igazgatósági elnöke csütörtökön.

A Klubrádió elnöke kiemelte, felháborítónak és szokatlannak találja, hogy a Klubrádió kedvezőtlen mostani pénzügyi mutatói alapján zárták ki a pályázatból. Benyújtották ugyanis a Médiatanácshoz azt a részletes üzleti tervet, amely bemutatta, hogy a Klubrádió mérlege hogyan válik pozitívvá, ha elnyerik a közösségi frekvenciát.

Hozzátette, a Klubrádió pénzügyi eredményei azért alakultak rosszul az elmúlt időszakban, mert a Médiatanács az elmúlt években komoly károkat okozott a rádiónak, valamint a Nemzeti Együttműködés Rendszere a legkülönfélébb módon tett nekik keresztbe. Arató szerint a Médiatanácsnak nem a rádió múltbéli pénzügyi eredményeit kellett volna néznie, hanem a jövővel kapcsolatban beadott adatokat.

Az elnök szerint mondvacsinált magyarázat, hogy a műsorok ismétléséről szóló leírásban nem fejtették ki részletesen, a műsor ismétlésén belül mi hány százalékot tesz ki. Szerinte ez nem felel meg a törvényességnek, vagy ha erről törvény van, akkor az a jogszabály a törvényességnek nem felel meg.

Arató arról is beszélt, bár korábban már csalódtak a bíróságokban, a 17 oldalas indoklást követően pert indítanak. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy szerencsére a hallgatóik kitartottak mellettük az interneten, ahol ráadásul szabadabban lehet a témákról beszélgetni, a véleményüket a világról elmondani, mint egy rádiós frekvencián.

Arató furcsának nevezte azt is, hogy szerdán, az Európai Parlamentben a Klubrádió kapcsán zajló vita kapcsán kormányzati szereplők még hisztériának nevezték a Klubrádió ügyét és azt állították, hogy jó esélye van a médiaszolgáltatónak a frekvencia visszaszerzésére a pályázaton. Mindez akkor történt, amikor a Médiatanács már meghozta azon határozatát, amellyel némán tudja tartani a 92,9-es frekvencián az adót.