Az ezredik faluba is elértek a kormány által elhallgatott hírek

Az ezredik faluba is elértek a kormány által elhallgatott hírek

A Nyomtassteis újságja Őcsényben (Fotó: Nyomtassteis)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elértek az 1000. faluba a Nyomtass te is! mozgalom aktivistái – jelentette be L. László János, a hetilap főszerkesztője Székesfehérváron, ahonnan délelőtt közel száz ember indult el, hogy elvigye a környező kistelepülésekre az újság legfrissebb számát. Az egy A/4-es lap két oldalára nyomtatott újság négy és fél éve minden héten megjelenik, és azokat a híreket viszi el a falvakba, amelyeket a kormány szeretne elhallgatni az ott élők elől.

A szervezet közleménye szerint ezen a hétvégén Fejér megye mellett Hajdú-Biharban, Nógrádban és Pest megyében is szerveztek hasonló közös újságterjesztést: egy-egy helyszínről 50–100 aktivista indult a környező falvakba.

Szombaton Vácszentlászlóval eljutottak az ezredik faluba a mozgalom aktivistái. Szeretnék elérni, hogy február közepétől ezeken a településeken tartósan, minden héten jelen legyenek. Ehhez a jelenlegi 1600 aktivista számát minimum meg kell duplázni. Ezért várnak minden jelentkezőt, olyanokat is, akik a választásokig akár csak egy délelőttöt rá tudnak szánni erre a munkára. 

L. László János bejelentette azt is, hogy a jövő héten 106-féle újságot készítenek a 106 választókerületben, amellyel az ellenzék közös képviselőjelöltjének aláírásgyűjtési kampányát kívánják támogatni. Mivel a kormányzat kezében lévő médiabirodalom továbbra is blokkolja az ellenzékkel kapcsolatos híreket, feladatuknak érzik segíteni, hogy a választók április 3-án valós információk alapján hozhassák meg döntésüket.