Az izraeli nagykövetség is visszautasította Demeter Szilárd szavait

Az izraeli nagykövetség is visszautasította Demeter Szilárd szavait

Demeter Szilárd (Fotó: Facebook/Petőfi Irodalmi Múzeum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Teljes mértékben elutasítjuk a holokauszt emlékének bármilyen célból történő felhasználását, illetve az azzal való visszaélést, mint ahogy sajnálatosan egy szombati véleménycikkben megtörtént – erről írt az izraeli nagykövetség Twitter-oldalán, amit a Telex vett észre. Szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője, Demeter Szilárd közölt egy írást arról a kormánypárti Origón, „Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos”.

A nagykövetség szerint viszont nem lehet helye annak, hogy az emberiség történetének legsúlyosabb bűncselekményét vagy annak elkövetőit összekössük bármilyen kortárs vitával, függetlenül attól, hogy az mennyire jelentős. 

Mint a lap írta, szintén Twitteren reagált az American Jewish Committee (AJC) nevű amerikai zsidó szervezet közép-európai egysége, mint írják, fel kell szólalni a történelem ilyen mértékű ignorálása ellen.

Demeter szavain sokan mások is felháborodtak, például a Mazsihisz arról írt: Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, 75 évvel Auschwitz után egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan. Pálinkás József volt miniszter és korábbi MTA elnök, az Új Világ Néppárt alapítójának pártja pedig úgy reagált rá: „eszement aljasság”.