Az MTI az előválasztás említése nélkül közölte a hódmezővásárhelyi Fidesz Márki-Zay lemondását követelő közleményét

Az MTI az előválasztás említése nélkül közölte a hódmezővásárhelyi Fidesz Márki-Zay lemondását követelő közleményét

Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi Trianon-megemlékezésen 2018. június 4-én (Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint tegnap megírtuk, a magyar állami hírügynökség vasárnap 8 óra után megjelentetett egy hírt, amely az ellenzéki előválasztással foglalkozott. Ez valóságos szenzáció volt, hiszen korábban az előválasztás szó kizárólag egyszer, egy kormánypárti megmondóember szájából hangzott el, az MTI által megjelentetett univerzumban.

De most újabb hírben foglalkoztak az előválasztással – pontosabban annak folyományával. A Márki-Zay Péter lemondását kéri polgármesteri posztjáról a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete című hír arról szól, hogy mivel „vasárnap este nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányba kezd”, a hódmezővásárhelyi Fidesz kezdeményezi, hogy mondjon le a polgármesteri tisztségéről, adja át a város vezetését ideiglenesen - az általa utódként megnevezett - Szabó János alpolgármesternek, és írjanak ki időközi polgármester-választást 2022 áprilisára.

A hírt úgy sikerült megírni, hogy egyszer sem szerepel benne az előválasztás szó, és még utalás szintjén sem írják, hogy mi váltotta ki e közleményt. „Immár egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta” – idézik a Fideszt.

Az ellenzéki összefogás tényét csak abból sejtheti az, akinek előismeretei vannak, hogy a közlemény megemlíti: „Nem lehet ugyanis egyszerre két feladatot is ellátni: várost vezetni és országos politikai kampányt folytatni, különösen akkor, ha valaki hat párt érdekeit és céljait akarja összeegyeztetni.”

Példaként állítják Márki-Zay elé a polgármesterségről lemondó Lázár Jánost, minthogy – állításuk szerint – ő is „így tett, amikor tíz évvel ezelőtt az országos politika első vonalába lépett.” Ezzel az állítással több probléma is van. Egyrészt Lázár nem tíz éve, hanem kilenc éve, 2012-ben mondott le a hódmezővásárhelyi polgármesterségről. Másrészt pedig már sokkal korábban az országos politika első vonalába lépett. Már 2006-tól a Fidesz parlamenti frakcióvezető-helyettese volt, 2010-től pedig frakcióvezető. Ráadásul 2006 és 2010 között a honvédelmi bizottság elnöke is volt.