Az OLAF elé viszi Donáth Anna a lombkoronasétány ügyét

Az OLAF elé viszi Donáth Anna a lombkoronasétány ügyét

Donáth Anna (Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul Hadházy Ákossal a lopásgyanús botrány miatt – jelentette be Donáth Anna közösségi oldalán pénteken.

– A napnál is világosabb, hogy ebben a projektben az EU-s pénzt nem arra használták, amire kellett volna. Lombkoronasétányt építettek, de közben tarra vágták körülötte az erdőt. Ráadásul nem egyedi esetről van szó, 15 km-en belül 3 lombkoronasétány is található, mind fideszes politikushoz köthető – írta a Momentum képviselője. Donáth Anna azt is hangsúlyozza, hogy szerinte az OLAF nemcsak a szabálytalanságokra mutat majd rá a beruházás kapcsán, de azt is kideríti majd, hogy mire költötték le az elnyert 60 millió forintot.

Végül arról is írt, hogy ezermilliárdok érkeztek az Európai Uniótól az elmúlt években, de jelentős részüket ehhez hasonlóan pazarolták el a hatalmon lévők és a velük szövetkező „üzletemberek". – Nem véletlenül fagyasztották be az EU-s támogatások kifizetését, hogy rákényszerítsék a magyar kormányt a csalások visszaszorítására. De ezt a kormányt törvényes működésre bírni lehetetlennek tűnő feladat – tette hozzá hangsúlyozva, szerintük az EU-nak őket kikerülve, közvetlenül a magyar emberek, civilek részére kellene odaadnia a pénzt.

Mint beszámoltunk róla, Nyírmártonfalva fideszes polgármestere az RTL Híradónak nyilatkozott az esetről, és többek közt azt állította, egy héten belül betelepítik az erdőt. A facsemeték szerinte két-három év alatt megnőnek, különben is, a pályázati kiírásban nem volt benne, milyen magas legyen az erdő. – Ha egy csemete ötven centi, az már akkor is erdő, ha 50 méteres, akkor is – közölte.