Az oltásellenesek által felkapott gyerekorvosok egyáltalán nem oltásellenesek, csak túlterheltek

Az oltásellenesek által felkapott gyerekorvosok egyáltalán nem oltásellenesek, csak túlterheltek

Londoni vakcinaellenes tüntetés (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egyik oltástagadókat gyűjtő Facebook-csoportban (amelyet nem linkelünk, sőt még a nevüket sem írjuk le, mert a tevékenységük közveszélyes, és nem akarjuk, hogy tőlünk érkezzenek látogatók hozzájuk) néhány napja a mozgalom hőseivé avatták a 9. kerületi Csengettyű utcai gyermekorvosi rendelő három orvosát, mert ők kiírták a Facebookra, hogy nem vállalják az 5-11 éves gyerekek covidoltását, írja a 444.

A bejegyzés megosztása alatt az ilyenkor elvárható kommentek „az orvostársadalom felébredéséről” és hasonló zagyvaságokról szóltak. Amikor a 444 megkereste a kérdéses rendelő orvosait, kiderült, hogy a valóság (kicsit sem meglepő módon) köszönőviszonyban sincs az oltástagadók téveszméivel.

Az orvosok ugyanis elmondták, hogy a legkevésbé sem oltásellenesek ők, amit az is bizonyít, hogy naponta tömegével adják be a szokványos védőoltásokat a gyerekeknek. A covidvakcinációt egyszerűen a leterheltségük, illetve a hiányzó infrastrukturális feltételek miatt nem tudták vállalni.

A covidoltás nem vállalásáról szóló poszt először a rendelő páciensei szülei számára létrehozott Facebook-csoportban jelent meg. Most a rendelő alkalmazottjai követelik az oltásellenes csoporttól, hogy töröljék a bejegyzést, különben jogi lépéseket tesznek. A rendelő pácienseinek csoportját pedig hamarosan törölni fogják.

A poszt azonban cikkünk írásakor továbbra is elérhető. Eddig 338-an lájkolták vagy szívelték. És pontosan ugyanennyien értették félre.

Az 5-11 éves gyerekek covidoltása közben szerdán indul. A covidoltás ebben a korosztályban is biztonságos és hatásos. Minden szülőnek erkölcsi kötelessége beoltatni a gyermekét, amire itt lehet regisztrálni, majd itt lehet időpontot foglalni.

Címkék: oltásellenesség