Szent Istvánhoz méri a miniszterelnököt az Orbán Viktorért miséző pap

Szent Istvánhoz méri a miniszterelnököt az Orbán Viktorért miséző pap

Orbán Viktor (Forrás: a miniszterelnök Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Népszavának adott interjút Osztie Zoltán plébános, aki már legalább tízszer mutatott be hálaadó szentmisét Orbán Viktor születésnapja alkalmából. Legutóbb május 31-én misézett a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban. Többek között úgy véli, hogy a választás kimenetelében is volt szerepe imádságuknak, bár azt hozzátette, aligha ők határozzák meg a választás kimenetelét.

A plébános azt nem tartja pártpolitikai elköteleződésnek, ha a miniszterelnökért imádkoznak, „ez független a pártoktól”, szerinte Orbán Viktor személye köré nem is épül semmiféle vallási kultusz, mindenkiért imádkoznak, akivel dolguk van. Volt, hogy már imádkozott más politikusért is, és hívei mondják egyébként, „hogy ők imádkoznak Gyurcsány Ferencért is akár”.

– Jó, nyilván buzgóbban imádkozunk azokért, akik a szívünkhöz közel állnak, vagy magasabb hivatalt viselnek, nagyobb hatással vannak az ország sorsára. Imádkozunk mindenkiért, aki a közhatalmat gyakorolja. Van is olyan imádságunk, ami kifejezetten azokra vonatkozik, akik a közhatalmat gyakorolják – tette hozzá a plébános, aki azt is elárulta, hogy külön szentmise keretében még nem imádkozott Gyurcsányért, mert ahhoz előbb az ő megtéréséért kell imádkozni.

Arról is beszélt, hogy az önkényuralmat semmiképpen nem lehet elfogadni, de arra, hogy a vezető diktáljon, szükség van. – Ha a szónak abban az értelemében vesszük a diktátort, hogy egy vezető diktál, akkor erre még szükség is van. A magyar nyelvnek ezt a szófordulatát használtam ki. Diktál, tehát elöl jár, megmutatja az irányt, vezet. Ahogyan a bibliai jó pásztor – fogalmazott.

Osztie Zoltán szerint – bár nyilván vannak nagy kaliberű politikusok a mostani kormányban is – jelenleg Orbán Viktorhoz hasonló, a kormányfői posztra alkalmas politikus a Fideszben sem nagyon akad. – Valószínű azért, hogy a miniszterelnök úrnak egészen kiváló és hasonlíthatatlan kvalitásai vannak, nem beszélve a több évtizedes politikai gyakorlatáról, tapasztalatáról – tette hozzá, majd leszögezte, a magyar történelem ismert alakjai közül leginkább Szent István királyhoz mérhető a miniszterelnök.

– Röviden: Isten, haza, család! Szent István letette az alapokat, a miniszterelnök úr kereszténydemokrata politikusként ugyanezt a három pillért képviseli, szilárdítja és erősíti – mondta végezetül a plébános.