Az összes Fradi-meccsről kitiltották a Magyar Hangot

Az összes Fradi-meccsről kitiltották a Magyar Hangot

Szurkolók a Ferencváros–Mol Vidi mérkőzésen 2019. április 20-án (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az UEFA, vagyis az Európai Labdarúgó-szövetség elfogadja akkreditációs kérelmeinket a nemzetközi mérkőzésekre, de a Bajnokok Ligája találkozóira a hazai csapat sajtóosztálya az illetékes az újságírók beengedésében. A sajtóakkreditáció nem azért kell, hogy az újságíró ingyen mehessen be a mérkőzésre, hanem például a megfelelő munkavégzés miatt. A szurkolónál ugyanis biztonsági okokból nem lehet laptop, és okostelefonról jóval macerásabb tudósítást írni, mint egy írásra hivatott eszközről. 

Mint azt többször megírtuk, a Ferencváros 25 év után bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Jelen helyzetben tudósítás szempontjából a három itthoni találkozó lehet érdekes: a csapat október 28-án a Groupama Arénában a Dinamo Kijiv ellen, november 4-én a Puskásban a Juventussal, végül december 2-án, szintén a Puskásban az FC Barcelonával játszik.

Küldtünk tehát egy levelet Volly Györgynek, az FTC sajtófőnökének az akkreditációval kapcsolatban (az UEFA újságírók számára fenntartott portálján az ő neve és elérhetőségei vannak megadva). A levelünk nem ért célba, hibaüzenetet kaptunk. Megpróbálkoztunk a sajtóosztállyal is, ott is hasonlóan jártunk. Egy magáncímről viszont sikerült gond nélkül elküldeni a levelet, ezek szerint a Magyar Hang e-mailjeit – a Fideszhez hasonlóan – letiltották a jelentős mennyiségű közpénzt elköltő Ferencvárosnál. 

Vasárnap délután megjött a válasz, melyet betűhíven közlünk: „Tisztelt uram, az FTC sem a nyomtatott, sem az internetes kiadásukkal nem kíván együttműködni a klub érdekeit sértő tartalmak korábbi közzététele miatt. Ezért a Ferencváros egyetlen hazai mérkőzésére sem kívánunk akkreditációt biztosítani önöknek. Üdvözlettel: FTC Sajtó”.

2020., Magyarország.