Bakondi György: Több mint 42 ezer határsértőt fogtak el idén

Bakondi György: Több mint 42 ezer határsértőt fogtak el idén

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart Kelebia közelében, a magyar-szerb határon, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2020. december 18-án. Mögöttük Imre István ezredes, a MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka és Talabos Tibor ezredes HM. Idén, az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el (fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el idén – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken Kelebián. Bakondi György sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a határ védelmében részt vevő rendőri és katonai erők példás fegyelemmel, szakértelemmel és hatékonysággal végzik munkájukat, ehhez minden eszköz és jogi feltétel rendelkezésre áll.

– A megfelelő létszám is adott ahhoz, hogy a magyar hatóságok reagálni tudjanak a határ túloldalán működő embercsempész-hálózatok módszereinek változására – mondta a tábornok. „A katonák és rendőrök megfelelő váltásban az ünnepek alatt is teljesítik kötelességüket, mindent megtesznek, hogy a magyar közbiztonságot és ezzel együtt Európa biztonságát is hatékonyan garantálják” – közölte Bakondi György.

A miniszterelnök főtanácsadója szerint számos politikai támadás éri Magyarországot. A közelmúltban az Európai Bíróság döntött – a már régen megszüntetett – tranzitzónák jogellenességéről. „Ez is utal arra, rá kívánják venni Magyarországot, engedje be a migránsokat, hogy helyben nyújthassák be kérelmüket, és a fellebbezés idejére is az országban maradhassanak” – közölte. Bakondi kifejtette, a kormány folytatni fogja a belső biztonságot garantáló sikeres migrációs politikáját, amely a magyar emberek sokaságának támogatását élvezi.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a déli határ „gyakorlatilag hermetikusan le van zárva”, a magyar emberek békében, biztonságban tölthetik az év végi ünnepeket. Ugyanakkor látszik, hogy „Brüsszelben a baloldali politikusok a Soros-tervet végre akarják hajtani”. – A bírósági döntések is ennek vannak alárendelve és az Európai Bizottság is ilyen anyagot terjesztett elő – mondta a politikus.

– A magyar parlamentnek határozatban kellett visszautasítania azt a tervet, amely 34 millió migráns Európába hozásáról szól, azzal hogy számukra munka nélkül jövedelmet, lakást, állampolgárságot és végül szavazati jogot biztosítanak – közölte az államtitkár. „A népszavazás, a nemzeti konzultáció és a hazai közélet bizonyítja, hogy az országban – a tervet támogató baloldali politikusokkal szemben – komoly összefogás van, a magyar emberek nem akarnak migránsokkal együtt élni” – mondta Németh Szilárd. Hangsúlyozta, „mi magyarok úgy döntöttünk, megvédjük hazánkat és keresztény kultúránkat, amiben élünk”.

Az államtitkár leszögezte, a legmodernebb eszközök – éjjellátó készülékek, hőkamerák, detektorok – biztosítják a határ védelmét, s emellett a Magyar Honvédség helikopteres felderítést is végez.