Belügyminiszteri engedély kell a tűzoltóknak és a rendőröknek, ha külföldre mennének nyaralni

Belügyminiszteri engedély kell a tűzoltóknak és a rendőröknek, ha külföldre mennének nyaralni

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az engedélyezési eljárás legalább 10-14 napot vesz igénybe.

Míg korábban a helyileg illetékes vezetőtől, addig most a veszélyhelyzet alatt a belügyminisztertől, Pintér Sándortól kell engedélyt kérni a rendvédelmi dolgozóknak, ha külföldre szeretnének menni nyaralni – mondta Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke az ATV reggeli műsorában. A szakszervezeti vezető nem tud olyan esetről, amikor ezt az úgynevezett szolgálati jegyet megtagadták volna valakitől, de az engedélyezési eljárás legalább 10-14 napot vesz igénybe.

Állítása szerint egyre többen mondanak fel a rendőri állományból, azt pedig, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt ezt nem tehetik meg, többen úgy játszották ki, hogy beléptek valamilyen pártba, ugyanis a rendvédelmi szervek tagjai nem lehetnek párttagok. 

Annak kapcsán, hogy a tűzoltóknak mire van szüksége, Salamon azt mondta, hogy leginkább megfelelő bér kellene nekik. Az elmúlt években eltörölték a szolgálati nyugdíjat, ami korábban vonzó volt az állomány részére. Jelenleg viszont 60 éves koráig kell egy tűzoltónak ellátnia a munkát, ráadásul utána is csak rendelkezési állományba vonul, nem nyugdíjba.