Bencsik András szerint rettenetes, hogy Dél-Afrikában feketék uralkodnak

Bencsik András szerint rettenetes, hogy Dél-Afrikában feketék uralkodnak

Bencsik András a Sajtóklubban (Forrás: Hír Tv)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma a feketék uralkodnak Dél-Afrikában, aminek a következményei rettenetesek – fejtette ki Bencsik András a Hír TV-ben. A Demokrata főszerkesztője a 444.hu cikke szerint a lap által kiadott Lődd le a búrt! című könyvet mutatta be. Egy rövid felvezetőben elmondta, hogy a búrok – vagyis a holland és flamand, hugenotta és német származású telepesek –, akik „inkább afrikánernek nevezik magukat”, egy „csodálatos kultúrát” építettek ki Dél-Afrikában, ami „a huszadik század elejére vezető civilizáció volt”. Utóbbira Bencsik példaként hozta fel, hogy „a világ első szívátültetését is Fokvárosban hajtották végre”.

A kormánypárti hetilap főszerkesztője szerint Nyugat-Európa jövőjét Dél-Afrikában írják, mert beindult egy szokatlan mértékű migráció, amit nem etnikai feszültség gerjeszt, hanem „egész egyszerűen odaáramlott egy csomó ember, akinek nincs tudásuk, eszközük és képességük a civilizáció működtetésére”, ez a rengeteg ember pedig „elmossa azt a fantasztikus kultúrát, amit az ősök megteremtettek”. Azok az európaiak, akik a 17. században telepedtek le Afrikában.

– Magyarország még egy szabad ország, itt még az ember hallgathat a szívére, hallgathat az eszére, ezért azt gondoltuk, hogy itt az ideje, hogy legalább a magyar közvélemény ismerje meg ezt a fájdalmas, szomorú és nagyon tanulságos történetet – fogalmazott Bencsik, aki szerint van párhuzam a búrok és a magyarok között, ezek a szabadságszeretet, az elszánt küzdelem azért, hogy túl akarunk élni, és hogy a búrok nem indítottak soha hódító háborút.