Benedek Tibor nevét veheti fel a Duna Aréna

Benedek Tibor nevét veheti fel a Duna Aréna

Benedek Tibor, a Millennium Masters játékosa a vízilabda-All Star-gálán a Duna Arénában 2018. július 31-én (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön, alig egy hónappal 48. születésnapja előtt súlyos betegségben elhunyt a sportolóként háromszoros olimpiai, egyszeres világ- és Európa-bajnok, szövetségi kapitányként világbajnok pólóslegenda, Benedek Tibor. A Nemzeti Sport felvetette, méltó lenne arra, hogy a fővárosi Duna Aréna az ő nevét viselje.

„Maximálisan támogatom az ötletet, és nem csak azért, mert Benedek Tibit testvéremként szerettem – mondta ezzel kapcsolatban a Nemzeti Sport kérdésére Vári Attila, Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, akit szombaton újra beválasztottak a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségébe. – Az elmúlt időszakban a sportágunk nagyjai távoztak közülünk, bármelyikük megérdemelné és méltó volna rá, hogy a Duna Aréna az ő nevét viselje.”

Nagyon sokan búcsúztak Benedek Tibortól a Hajós uszodánál | Magyar Hang

Rengetegen összegyűltek csütörtökön este a Hajós Alfréd Sportuszoda bejárata előtt, hogy gyertyás megemlékezésen vegyenek búcsút a 48 évesen elhunyt Benedek Tibortól. A csendes megemlékezést a Magyar Vízilabda Szövetség és az UVSE szervezte. A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó-legenda csütörtök hajnalban örökre lehunyta a szemét.