Bezárja éttermeit a McDonald's az Egyesült Királyságban

Bezárja éttermeit a McDonald's az Egyesült Királyságban

Képünk illusztráció (Fotó: McDonald's Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az összes gyorséttermét bezárja a McDonald's az Egyesült Királyságban a koronavírus-járvány fékezése érdekében, a munkatársai és vásárlói védelmében hétfő estig – derül ki a BBC cikkéből. Összesen 1270 ilyen helyről van szó.

Korábban azzal próbálkoztak, hogy az ülőhelyeket zárták le, de autóval és elvitelre továbbra is lehetett kérni. Ez szűnik most meg.

Az étteremláncnak 135 ezer dolgozója van, a közvetlen alkalmazottak április 5-ig fizetést kapnak.

Boris Johnson brit miniszterelnök múlt pénteken jelentette be, hogy a járvány miatt a kávézók, a pubok, a bárok és az éttermek is bezárnak. A pénzügyminiszter pedig azt mondta, hogy a kormány megtéríti a munkáltatóknak a járvány gazdasági hatásai miatt munka nélkül maradt alkalmazottaik bérének 80 százalékát, ha a cégek nem bocsátják el őket. A kötelezettségvállalás – amely egyébként nem csak a vendéglátóhelyekre vonatkozik – havi 2500 font (960 ezer forint) munkabérig terjed, ez valamivel több a brit alkalmazotti mediánbérnél.