Bolgár-lengyel-magyar együttműködést sürgetett Toroczkai László

Bolgár-lengyel-magyar együttműködést sürgetett Toroczkai László

A Mi Hazánk 1956-os megemlékezése Budapesten 2022. október 23-án (Fotó: Hutter Marianna/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az alakját évtizedek óta rendszeresen változtató internacionalista hatalom elleni küzdelem fontosságáról beszélt a Mi Hazánk Mozgalom elnöke a párt által vasárnap, a budapesti Corvin közben rendezett 1956-os megemlékezésen. Toroczkai László azt mondta: Magyarország akkor volt szabad utoljára, amikor 1956-ban néhány dicső napra a magyar forradalmárok, a hősök, a bátrak szabaddá tették. Hangsúlyozta, az az erő, amely ellen 66 éve küzdöttek honfitársaink, most is jelen van, és nem szabad megengedni, hogy a dolgozó emberekkel fizettessék meg kártétele árát.

Megfogalmazása szerint ez a gólem "a pénzhatalom uralma", amely "álcát, ruhát, formát váltva, de ugyanazt teszi, amit a második világháború után tettek Magyarországgal és tettek Európával"; most bankok mellett tankokkal is támadja a nemzetek Európáját, hiszen bármire képes, amire szükség van hatalma kivívásához, megtartásához. Az ellenzéki politikus szerint az ukrajnai háborúban "irgalmatlan, brutális szemfényvesztés zajlik", és ilyenkor a gólem megmutatja igazi arcát, "őrjöngve követel vért". Toroczkai László közölte, a Fidesz és a balliberális oldal azért nem csatlakozik ehhez, mert a magyar nép bölcsebb és józanabb sok más európainál, és a közvélemény-kutatások szerint a kontinensen a legnagyobb nyugalommal szemléli a szomszédságunkban zajló háborút.

Kiemelte: a Mi Hazánk Mozgalom mindvégig azt képviseli, hogy egy eurázsiai civilizáció örökösei és megtartó ereje vagyunk, a magyarság emiatt is ennyire józan, "nem örül annak, hogy látja, hogy testvérnépek gyilkolják egymást". "Nehogy valaki azt gondolja, Magyarország nem kell valakiknek" - fogalmazott, hozzátéve, évszázadok óta küzd a magyarság a Kárpát-medencei megmaradásért. Arról beszélt, össze kell fogniuk az európai nemzeteknek, "mert nem fogjuk tudni ezt az internacionalista ellenséget egyedül legyőzni", ennek alapja pedig egy új, a bolgár-lengyel-magyar együttműködésen alapuló szövetség lehet. Ukrajna ellen a pártelnök "kőkemény gazdasági és politikai retorziókat" sürgetett, amiért a munkácsi várról eltávolították a turulszobrot, és kijelentette, "a jelenlegi kijevi rezsim tudatos magyarellenes politikát folytat".

(MTI)