Borkai többször is próbált beszélni Orbánnal a szexbotrány óta

Borkai többször is próbált beszélni Orbánnal a szexbotrány óta

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszú, öt és fél órás interjút készített Borkai Zsolttal, Győr egykori polgármesterével a Partizán még múlt pénteken. A Partizán szerint a korábban szexbotránya miatt megbukott, de a közéletbe nemrég viharosan visszatért Borkai az interjú másnapján letiltatta a beszélgetést, ezért a szerkesztőség úgy döntött, hogy a teljes anyagot közzéteszik vágatlanul. 

Az egykori fideszes polgármester az interjú egy pontján sírva fakadt, és meg is kellett szakítani a beszélgetést – írja az interjút szemléző 24.hu. – Megint magyarázkodnom kell, hogy mi történt – mondta elcsukló hangon Borkai, akiről 2019 októberében, nem sokkal az önkormányzati választások előtt került nyilvánosságra a fotók mellett az a videó, amelyen üzletemberekkel és prostituáltakkal egy orgián vett részt az Adrián egy jachton.

Gulyás Márton kérdésére azt mondta, az elérzékenyülése annak az érzelmi megnyilvánulása, hogy tartja magát dolgokért, és az emberek azt gondolják, hogy korrupciós bűncselekmények elkövetője, miközben valódi bűnösök kiléte ismeretlen. Úgy véli, az ellenzéknek volt érdeke, hogy lejárassák őt. „Utólag egyértelmű a számomra, hogy az ellenzék és a DK volt”, de szerinte a Fidesz rosszul kezelte a botrányt, és többet tehetett volna, hogy ne nullázódjon le. Hozzátette, nem biztos abban, hogy a Fidesz megtett mindent annak érdekében, hogy „ne legyen ebből ekkora balhé.” Abba pedig bele sem akar gondolni, „még a gondolatát is el akarja hessegetni magától”, hogy ez valamiféle összejátszás lett volna a Fidesszel, mert az még elkeserítőbb lenne neki.

Az fel sem merült benne, hogy a videófelvétel nyilvánosságra kerülése után nem indul a polgármester-választáson, sőt, végig is akarta volna csinálni a polgármesterséget, végül mégis lemondott a posztjáról, mert egyedül nem bírta el a nyomást. Elmondta azt is, a párttagságról való lemondásról Kövér László kérte meg, a polgármesterségről pedig Kósa Lajos.

2019 óta háromszor próbált beszélni Orbán Viktorral, telefonon hívta a kabinetfőnökét, de nem sikerült egyszer sem. Az elején azt mondták neki, nem aktuális, néhány hónappal ezelőtt pedig ígérték, visszaszólnak neki, de nem szóltak. Legutóbb arról szeretett volna beszélni Orbánnal, hogy tájékoztassa a miniszterelnököt az újraindulásról. – Becsületbeli ügy számomra, hogy ha 13 évig valakivel együtt vagyok egy pártban és együtt dolgozunk, és más politikai irányom lesz, akkor azt közlöm vele és elmondom neki, hogy elindulok függetlenként – fogalmazott. Mint elmondta, ha nyerni tud 2024-ben, akkor sírni fog, mert szerinte ez azt fogja jelenteni, hogy felállt a lenullázódásból.

Arra a kérdésre, hogy hányszor fizetett prostituálnak élete során, azt mondta „volt rá példa, régen”. Azt hogy hányszor, nem tudom, de nem is akarok erre válaszolni, mert ez mély magánügy. Az is magánügy, hogy egy ember hányszor megy el egy nap vécére. Azt azonban bevallotta, hogy választott politikusként az ominózus adriai hajóúton volt az egyetlen alkalom, hogy fizetett prostituáltnak, de megválasztása előtt is volt erre példa. Azzal viszont nem ért egyet, hogy a prostitúció az emberkereskedelem egy formája lenne.