Borkai szerint csak az lett volna kellemetlen, ha elválik

Borkai szerint csak az lett volna kellemetlen, ha elválik

Borkai Zsolt (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem gondolja Borkai Zsolt, hogy ő bármivel bűnösebb lenne azoknál, akik elválnak. A polgármesterjelöltként való indulását tervezgető Borkai a Népszavának beszélt arról, hogy szerinte azzal sincs minden rendben, aki Isten színe előtt kimondta a boldogító igent, majd mégis elvált. „Na de a válás és a jachtozás nem ugyanaz”, vetette el az újságíró, mire a volt városvezető visszakérdezett: „Mitől nem?”.

A jachtos szexbotránya után is polgármesterré választott, de elmondása szerint fideszes kérésre lemondó Borkai kijelentette azt is: nyugodtan kiállna győri iskolások elé beszédet mondani a jövőben is, mert nagyobb súllyal esik latba, hogy olimpiai bajnok és talán Győrt sem vezette rosszul. – Ha úgy nézzük, a kereszténységben az is legalább akkora bűn – jegyezte meg a válásról. 

Borkai azt mondta, azért ment el a jachtos-prostituáltas orgiára, mert „halandók vagyunk”, de az ügyet aztán a családjával rendezni tudta. Az lett volna szerinte csak kellemetlen, ha a történet váláshoz vezet, de ezt el tudták kerülni.

A korábbi polgármester azt is mondta, hogy fideszes utódja, Dézsi Csaba András rossz útra térítette a várost. Azt viszont nem kívánta részletesen kifejteni, hogy miért, de úgy látja, az ő idejében Győr bezzegvárosnak számított, most viszont már nem az. Az olimpiai bajnok azt is mondta, hogy nem Budapesten fogják eldönteni, ki lesz Győrben a polgármester.