Az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Forrás: met.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egész országra első fpkozatú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarveszély miatt. Nyugaton, délnyugaton a záporok mellett egy-egy zivatar nem zárható ki már a reggel folyamán. Nagyobb eséllyel azonban napközben van esély a kialakulására, elsősorban az északi országrészben, valamint a Dunántúl nyugati és déli részein. Késő délutántól a Duna-Tisza közén és a Dél-Alföldön is előfordulhat zivatar. Estére, késő estére fokozatosan délnyugat, dél felé korlátozódik a csapadék. A zivatarokat intenzív csapadékképződés (ált. 10-20 mm, néhol ~25-30 mm sem kizárt), átmeneti szélerősödés (~ 50-55 km/h) és apró szemű jég kísérheti.  

Az Országos Meteorológiai Szolgálat napi előrejelzése szerint délnyugaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás szűrt napsütés várható. Az északi szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 32 fok között alakul, de a felhős délnyugati és északi határ mentén ennél több fokkal hűvösebb idő valószínű.

Címkék: időjárás