Campus Fesztivál: a zivatarok ellenére is teltházas péntek volt a leglátogatottabb nap

Campus Fesztivál: a zivatarok ellenére is teltházas péntek volt a leglátogatottabb nap

Campusz Fesztivál a debreceni Nagyerdőn 2023-ban

Fotó: Campusz Fesztivál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy teltházas nappal és a négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárt az idei Campus Fesztivál – közölték a szervezők vasárnap délután. A sorrendben 15. fesztiválon a pénteki nap az egész napos viharjelzések és a kisebb zivatar ellenére is a fesztivál történetétek legnagyobb látogatottságú napja lett: több mint 35 ezren szórakoztak a debreceni Nagyerdő fái alatt. A legnagyobb érdeklődés Robin Schulz, Azahriah, a Tankcsapda és Dzsúdló koncertje iránt mutatkozott, szombaton pedig Majka lépett fel teltházas nézőtér előtt a nagyszínpadon, aki az „ország legjobb fesztiváljának” nevezte fellépésén a Campust.

– A kiemelt headlinerek koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap a színpadok valamelyikén – mondta Süli András programigazgató. A tizenöt zenei színpadon több mint 1500, a legkülönbözőbb műfajokat képviselő zenész és dj lépett fel. Idén tíz külföldi produkciót köszönthettek a színpadokon, köztük olyanokat, mint francia ZAZ, az osztrák Parov Stelar és német dj, ATB. A programigazagató szerint külön örömet jelentett a fesztiválon a magyar zenei élet olyan legendáival lehetett találkozni, mint Tátrai Tibor, Karácsony János, Bródy János, Deák Bill Gyula és Nagy Feró.” A zenei programon belül természetesen a fiatal generációk számára kedves rap, hiphop előadók, valamint elektronikus zenei műfajok is markánsan jelen voltak. A rendezvény a zene mellett más művészeti ágaknak, színházi produkcióknak, civileknek is helyt adott. Minden napra jutott beszélgetés televíziós legendákkal az Első influenszerek sorozatban, ahol mások mellett Dévényi Tiborral és Juhász Előddel tartottak pódiumbeszélgetést.

Az idei Campuson mintegy 2700 közreműködő dolgozott, ebből kettőszázhatvanan álltak a pultokban és majdnem háromszázan feleltek a közönség biztonságáért, volt 0-24 órás orvosi és mentőügyelet, a Nagyerdei Stadion pedig bármilyen időjárás esetén rendelkezésre állt és biztosította a biztonságos szórakozást.

A legnagyobb nehézséget egyébként éppen a legtöbb látogatót vonzó napon, pénteken kellett megoldani a szervezőknek, a délutáni eső után, a fesztiválra hirtelen egyidőben érkező több ezres tömeg bejutása okozott problémát. Az így megnövekedett várakozási időt húsz üzemelő pénztár próbálta csökkenteni. – A pénteki esőt leszámítva probléma nélkül zajlott le az idei Campus – jelentette ki Páll László, a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. egyik ügyvezetője. Az operatív törzsnek azonban nem volt semmilyen extrém feladata. A fesztivál bontása és a helyreállítás már elkezdődött. Több száz világító elem, térinstalláció, számos impozáns felépítmény tűnik el hamarosan.

A szervezők azt is bejelentették: 2024-ben július 17-21. között tartják a nem titkoltan magyar közönséget célzó Campus Fesztivált.