Civil aktivisták is felszólalnak a tarvágás elleni LMP-demonstráción

Civil aktivisták is felszólalnak a tarvágás elleni LMP-demonstráción

Mikrotarvágás a Pilisben (Fotó: pilisikisérlet.okologia.mta.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvánosságra hozták a Facebookon a péntek este fél hatkor kezdődő, „Tiltakozás az erdeink tarvágása ellen, és a nemzeti parkok területének eladása ellen!!” című rendezvényen felszólalók listáját, az eseményt az LMP szervezi. 

Eszerint fél hattól várják az esemény után érdeklődőket a Kossuth téren. Este hatkor kezdődnek a beszédek, ahol az alábbi megszólalók gondolatait hallhatják a résztvevők:

• Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere
• Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke
• Pap Dániel, az Extinction Rebellion Magyarország aktivistája
• Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke
• Tóth Sándor Péter, a Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület alelnöke
• Kerék Dominik, a Fridays For Future Magyarország aktivistája
• Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője

Szintén Facebook-bejegyzésben közölte a programot közzétevő Kreitler-Sas Máté, hogy a tüntetést a kezdetektől az LMP szervezte. Eredetileg egyik tagjuk hirdette meg a rendezvényt, mert „volt egy belső vita azzal kapcsolatban, hogy megmozgat-e ez a téma annyi embert, hogy egy tüntetés valóban erőt és ne gyengeséget mutasson.”

A bejegyzésben arról is ír, tisztában vannak azzal, hogy az ellenzéki pártok nem túl népszerűek, meg is értik, hogy miért. „Azonban mi egy zöld párt vagyunk, azért jöttünk létre, hogy megvédjük a természeti értékeinket.” – Kötelességünk mindent megtenni az erdőirtások megakadályozása érdekében, azért kapunk az adófizetők pénzéből állami támogatást – tette hozzá.