Demeter Szilárd: 1998-ban történt valami, ami miatt kínszenvedés nekem a színház

Demeter Szilárd: 1998-ban történt valami, ami miatt kínszenvedés nekem a színház

Demeter Szilárd (Fotó: Halász Nóra/Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Demeter Szilárd nem hátrál, a Blikknek nyilatkozva továbbra is vállalja véleményét, hogy a kortárs magyar irodalom négyötödét kukába dobná. Szerinte ezzel csak megkönnyítette másoknak is, hogy kimondják hasonló véleményüket.

Orbán Viktor pedig nem hívta az ominózus kijelentést követően, ahogy korábban sem avatkozott munkájába kinevezését követően. Azért időzítette mostanra kijelentését, mert most jár le a 45 Térey ösztöndíjban részesülő író és költő támogatása, akik közül öten a jövőben kiesnek.

Farkasházy Tivadar kritikáját pedig nem olvasta, mert a személyeskedés nem érv, nem kell foglalkozni vele. Vidnyánszky Attila viszont meghívta a Nemzeti Színházba. A színháztól való irtózásáról elmondta: „Magánéleti oka van annak, hogy 1998 óta nem szívesen járok színházba. Akkor történt valami, ami miatt kínszenvedés nekem a színház”. Nem a művészekkel van baja, hanem magával színházi légkörrel. Pszichológushoz pedig azért nem fordul az ügyben, mert „nem értek egyet azzal, hogy minden nyomorúságunkkal pszichológushoz szaladjunk.”

A zenei élettel szemben nem fogalmazott meg olyan kritikát, mint az irodalmárokkal szemben, kifejezetten dicsérte Török Ádámot, Tátrai Tibort, Ferenczy Györgyöt,a Csík-zenekart, Nági Nagy Brigittát. Ő maga is játszik egy rockzenekarban, a fellépésekre időnként négyéves kisfia is elkíséri.