Dobrev Klára: Nem fogunk eljutni áprilisig, ha összeveszünk

Dobrev Klára: Nem fogunk eljutni áprilisig, ha összeveszünk

Dobrev Klára Szombathelyen (Forrás: Dobrev Klára/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dobrev Klára arról beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy most először van benne aggodalom, azt látja ugyanis, hogy az előválasztás első fordulója után felszabadult jókedv volt az ellenzéki választókban, most viszont az ellenzéki pártok táborát üti meg a politika.

„Nem tudok olyan fáradt lenni, hogy lehazaárulózzam a versenytársaimat. Az a baj, hogy ez a sokadik olyan mondat, amivel megüti az ellenzéki tábort. Ezért azt is kérném Pétertől, hogy sokkal óvatosabban” – üzente a műsorból a politikus Márki-Zay Péternek. A hódmezővásárhelyi politikus ugyanis korábban azt mondta: csak fáradtság, rossz megfogalmazás miatt hazaárulózta le azokat a politikusokat, közszereplőket, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, míg a másodikban Dobrev Klárát. Mondataiért a mai szombathelyi lakossági fórumon elnézést is kért

Dobrev Klára az Egyenes beszédben azt mondta, nem szabad nem igaz állításokat mondani. Van olyan, hogy negatív kampány, megérti, hogy ezt valaki használni akarja, de az ellenzéki előválasztásban nem lépheti át azt a határt, mint amit sokszor látunk a Fidesz részéről, ahol elhangzanak vádak, és később kiderül, hogy hazugság volt.

Márki-Zay Péter korábban arról is beszélt, hogy nyomás alá helyezik a politikusokat, és különféle módszerekkel kényszerítik őket arra, hogy kiálljanak Dobrev Klára mellett. „Sajnos többeket belekényszerítenek, belezsarolnak egy-egy ilyen nyilatkozatba, és nagyon kellemetlen nekik, mert még a saját családtagjaik is megvetik őket érte” – állította. Márki-Zay neveket nem mondott, de két olyan politikusról is tud, akiket zsarolni próbáltak.

Dobrev szerint ilyen egyáltalán nincs a DK-ban, ez hazugság. Azt üzeni Márki-Zay Péternek, ha tud ilyenről, menjen el a rendőrségre és jelentse fel az illetőt, mert ez bűncselekmény.

Arról is szólt, hogy az egész ellenzéki előválasztásban mindenkinek kicsit vissza kellett fognia az egojából. Megjegyezte, hogy nem szabad veszélyeztetni az ellenzéki összefogást meggondolatlan kifejezésekkel. „Nem fogunk eljutni áprilisig akkor, ha össze fogunk veszni” - fogalmazott.