Donáth Anna: Nem egy, hanem sok „magyarpéterre” van még szükség

Donáth Anna: Nem egy, hanem sok „magyarpéterre” van még szükség

Donáth Anna a Momentum Mozgalom küldöttgyűlésén 2024. január 28-án (Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Orbán Viktor, ahogy a kegyelmi ügyre sem volt hajlandó érdemben reagálni, úgy nem hajlandó érdemben válaszolni Magyar Péter állításaira sem – erről írt Donáth Anna, a Momentum elnöke, EP-képviselője közösségi oldalán hétfőn.

– Az egykor befolyásos barátokkal és feleséggel rendelkező, számos bizalmi pozíciót betöltő Magyar Péter azzal vádolja a magyar kormányt, hogy tudomással bírt bizonyítékok meghamisításáról és eltüntetéséről a végrehajtómaffia és annak vezetője, Rogán Antal védelmében. Nincs okunk kételkedni, hogy ezek a vádak megalapozottak – vélte. Szerinte ez nem pusztán azért van, mert Magyar Péter bizonyítékokat ígért, hanem azért, mert mindez egybeesik a mindennapi tapasztalatainkkal, „látjuk, érzékeljük az állampárt befolyását arra az ügyészségre, aminek a vezetője maga is a Fidesz tagja volt”.

Arról is írt, hogy Orbán Viktor azt nem tekinti kormányzati ügynek, hogy a rendszer egyik korábbi embere terhelő vallomására válaszoljon. – Persze értem a Magyar Péterrel szembeni kritikákat, hiszen tényleg nemrég lépett ki a NER-ből. Sok olyan emberre van még szükség, akik hajlandóak és képesek is a Fidesz szavazóit elbizonytalanítani – akár egy belső körből származó hangfelvétellel. Ezt még azért Magyar Péternek is bizonyítania kell. Reméljük, hogy kedden ez meg is történik  És reméljük, hogy minél többen követik a NER-ből. Nem egy, hanem sok „magyarpéterre” van még szükség – zárta posztját Donáth.

Korábban a Momentum elnöke a Magyar Hang kérdésére úgy fogalmazott Magyar Péter kapcsán: nagy a felelőssége annak is, aki hirtelen színre lép a politikában.