Drónokkal figyelte az autósokat a rendőrség

Drónokkal figyelte az autósokat a rendőrség

Drónnal figyelte az autósokat a rendőrség (Képernyőfelvétel: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A karcagi rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 4-es számú főút érintett szakaszát – számolt be róla a police.hu.

Mint írták, a Karcagi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. augusztus 12-én délelőtt célzott ellenőrzést hajtottak végre a közlekedésbiztonság javításának érdekében, amely során egy pilóta nélküli állami légi jármű bevetése is segítette munkájukat. Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt.

A 4-es számú főút és 4206-os számú út kereszteződésében többek között kiemelten az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasításának betartását ellenőrizték, mivel az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez az egyik legbalesetveszélyesebb közlekedési csomópont Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Az egyenruhások két óra leforgása alatt 4 szabálysértővel szemben intézkedtek, akik figyelmen kívül hagyták a közlekedési jelzőtáblát, és nem álltak meg az útkereszteződésben. A szabálysértések elkövetését a légtérből drónnal rögzítették.

Címkék: rendőrség, drón