Egy volt DK-s politikus elindulna Szabó Tímeával szemben Óbudán

Egy volt DK-s politikus elindulna Szabó Tímeával szemben Óbudán

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. Jobbra frakciótársa, Tordai Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rózsa László Péter személyében a Demokratikus Koalíció (DK) volt politikusa lehet Szabó Tímea, a Párbeszéd jelenlegi országgyűlési képviselőjének egyik kihívója az április 3-i országgyűlési választáson. Az Index.hu szerint a politikus a napokban a Facebookon jelentette be, hogy elindulna Budapest 10-es számú egyéni választókerületében.

Felidézték, a DK III. kerületi szervezetében a korábbi feszültségek vezettek Rózsa László Péter kilépéséhez, illetve ahhoz, hogy hátra hagyta az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöki tisztségét. Távozott egyébként Hazai Iván András alpolgármester is a pártból.

Rózsa László Péter, a Demokratikus Koalíció egykori politikusa új párt alapítását is bejelentette Valódi Demokrata Párt néven. Ennek színeiben indulna el a külső óbudai választókerületben.

Egyébként ez volt az egyik olyan egyéni választókerület, ahol az előválasztáson egyetlen induló volt. Mind a hat párt, sőt még a Mindenki Magyarországa Mozgalom is Szabó Tímeát támogatta.