Elfogták a Hős utcai idős asszony megölésével gyanúsított férfit

Elfogták a Hős utcai idős asszony megölésével gyanúsított férfit

Üres a gang a Hős utcában (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogták a Hős utcai idős asszony megölésével gyanúsított férfit – számolt be róla a rendőrség. A 48 éves S. Ferencet a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központba állították elő, ott pedig nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanújával hallgatták ki az éjszaka. A férfi beismerte a gyilkosságot, az elé tárt bizonyítékok alapján úgy látta, nincs értelme tagadni. Mint kiderült, ismerte áldozatát, aki korábban többször kisegítette anyagilag.

Úgy tudta, az asszonynál sok pénz van, ezért október 18-án szó nélkül benyitott hozzá, majd késével többször is megszúrta. Ezt követően átkutatta a lakást, majd a pénzzel és mobiltelefonnal távozott. Másnap élettársával tért vissza, hogy eltüntessék a nyomokat. A lakást ismét átkutatták pénzért, majd több helyen meggyújtották a berendezést. Rokonaiknál, a Keleti pályaudvar közelében próbáltak később elrejtőzni, de a rendőrök elfogták őket. A 36 éves M. Renátát bűnpártolás és kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ő pedig részben beismerő vallomást tett.

A gyilkosság után az ajtót a szomszédok törték be, miután felfedezték a tüzet, ott pedig megtalálták a 67 éves nő felismerhetetlenségig összeégett holttestét. A testen megtalálták a fojtogatás nyomait, a mellkasán pedig több szúrásnyomot fedeztek fel. A nyomozók megtalálták az elkövetéshez használt kést, az eltulajdonított pénzt és mobiltelefont. Előterjesztést tettek a pár letartóztatására.

Az idős asszony Gyöngyi néni volt, aki korábbi riportunkban arról beszélt, hogy lényegében egy lakást biztosított a macskája, Cili számára. Tehette mindezt azért, mert a szomszédjában üresen álló garzon nem volt sem kitakarítva, sem lefalazva, ami rengeteg kellemetlenséget okoz a Hős utcában maradt lakóknak. Gyöngyi néni egyike volt azoknak a Hős utcai lakástulajdonosoknak, akik nem akarták elfogadni sem az önkormányzat hitelajánlatát, sem az ingatlanáért felkínált kevés összeget. Sokat panaszkodott a tömbben uralkodó állapotokra, de bízott benne, hogy hamarosan egy jobb karban lévő házba költözik majd, ahova magával vitte volna a „Hőst” korábban elhagyó lakóktól megörökölt macskáját, Cilit.