Hős utca: belövő szobában és Cili macska lakásában jártunk

Hős utca: belövő szobában és Cili macska lakásában jártunk

Cili cica magánya a Hős utcában (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Cili igazi Hős utcai macska: a gazdájától, Gyöngyi nénitől kapott egy egész lakást. A lefóliázott ablakok elé húzott szekrénysorban van egy kis, függönyös odúja, az egykori zuhanykabin mellett pedig a tálkája és a szállítóketrece.
– Nemigen szeret itt lenni, mászkál a lépcsőházban egész nap, a hidegben viszont siet befelé. Egész ügyesen húzza el a praclijával a firhangot – mondja Varga Gyöngyi, aki még labdát is varrt Cilinek a lakásba. De a macska nem azzal, hanem a folyamatos Hős utcai bontásból származó kis kődarabokkal szeret a legjobban játszani. Ebből persze több is van a lakásban. A bontási törmeléket Gyöngyi néni az egykori fürdőszoba-konyha sarkába húzta össze a hátrahagyott szeméttel együtt, a kupac tetején most is ott van az egykori szomszédjának a Díjbeszedőtől kipostázott terhelési összesítő. Amióta a mellette lévő lakások nyitva vannak, azóta háromszorosára nőtt a fűtésszámlája.

– Igazából nem úgy indult, hogy Cilinek készül ez a lakás, először csak betettem ide egy-két dolgot, hogy ne legyen hideg, keresztülfújt ugyanis rajta a szél – meséli a krízistömbben már-már egyedül élő vendéglátónk, akihez a macska egészen Hős utcai módon került. (Varga Gyöngyi szerda délelőtt otthonában egy tűzben elhunyt.)

• Hogy kaphat egy macska egy egész lakást a Hős utcában?
• Hogy néz ki egy belövő szoba?
• Miért és hogyan telnek meg az üres Hős lakások szeméttel?

A teljes cikket a Magyar Hang október 14-én megjelent, 2022/42. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!